Naţionala de handbal-juniori a României luptă pentru revenirea în elita europeană

Ionuț Adrian Stănescu: „Trebuie să câştigăm neapărat turneul din Letonia”

381
Ionuț Adrian Stănescu: „Trebuie să câştigăm neapărat turneul din Letonia” - ionut-1613403575.jpg

Articole de la același autor

Interul dreapta Ionuț Adrian Stănescu și interul stânga Andrei Bruj, cei mai tineri handbalişti promovați în echipa de seniori a HC Dobrogea Sud, s-au aflat, săptămâna trecută, la Buzău, în cantonamentul lotului național de juniori al României.

Tricolorii au demarat pregătirea pentru principalul obiectiv al anului: calificarea în prima grupă valorică a handbalului juvenil continental. Cei doi interi constănțeni au revenit cu optimism și încredere la echipa națională, după pauza forțată impusă de pandemie.

Campionatul European U18 programat pentru 2020 va avea loc în 2021, la fel și M18 Championship (grupa valorică B), care devine acum M19. Între 16 și 22 august, naționala României va lupta pentru accederea în elita continentală.

„Ne pregătim, vrem să punem la punct unele detalii tactice, pentru că ne așteaptă un turneu important în Letonia, pe care trebuie să îl câștigăm și să ne calificăm în prima grupă valorică, acolo unde ne este locul: în primele 16 echipe ale Europei.

Ne-a fost dor de colegi, am evoluat împreună la U16, U17 și U18. Noi suntem pregătiți 100% să mergem să ne clasăm pe locul întâi. Asta vorbim în fiecare zi, să fim pe primul loc acolo”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Ionuț Adrian Stănescu.

Echipa României, antrenată de Daniel Anca și Daniel Apostu, va evolua la turneul din Letonia în Grupa 2, alături de gazda Letonia, Luxemburg și Azerbaidjan. Din Grupa 1, fac parte Olanda, Turcia, Muntenegru și Kosovo. Câștigătoarea turneului va accede în prima grupă valorică.

Ionuț Adrian Stănescu va împlini 18 ani în luna martie. El a marcat primele sale goluri pentru HC Dobrogea Sud în Liga Națională, la meciul cu Magnum Botoșani, disputat în data de 4 februarie, în cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe.

„Mă simt bine din punct de vedere mental și fizic. Golurile marcate la seniori au fost un bonus pentru moral”, a mai spus Ionuț Adrian Stănescu.

XXX

Marţi, 16 februarie, Stănescu și Bruj se întorc la Constanța, iar peste două zile, vor pleca cu echipa de tineret la Buzău, gazda celui de-al treilea turneu al Diviziei A, Seria B (etapele 8-10) . În perioada 19-21 februarie, echipa antrenată de George Buricea și Enis Murtaza le va întâlni pe CSU Târgu Jiu, CS Medgidia și CS Dinamo București. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4623 secunde