Ion Ţiriac se retrage de la conducerea Federaţiei Române de Tenis

434
Ion Ţiriac se retrage de la conducerea Federaţiei Române de Tenis - ion-1625493802.jpg

Articole de la același autor

Miliardarul român Ion Ţiriac (82 de ani) a anunţat, luni, 5 iulie, că renunţă la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRT).

„Pe mine, de acum încolo, mă întrebaţi ca persoană fizică, Ion Ţiriac. Pentru că luna asta oamenii de la federaţie îşi aleg un alt preşedinte. Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit, să fie prezent la 8 dimineaţa la federaţie şi să plece la 8 seara. Altfel nu ajungem niciunde”, a menţionat Ţiriac.

Ion Ţiriac a fost ales, la 19 iunie 2019, preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. La momentul respectiv, el a declarat că va sta în această funcţie doar şase luni, perioadă în care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei finanţării de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Ţiriac a mai explicat că este imposibil ca Ministerul Tineretului şi Sportului să taie finanţarea FRT, aşa cum a afirmat ministrul Eduard Novak, după de trei jucătoare calificate pentru proba de simplu au transmis că renunţă să mai joace la Jocurile Olimpice.

„Atunci când tai, tai ceva care există. Dumnealui este un om cumsecade, din păcate este lefter, adică n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului Olimpic, iar Comitetul Olimpic se face că dă bani la federaţie sau jucătorilor.

Noi nu am avut bani la Cupa Federaţiei să facem zgura, ca să nu jucăm pe suprafaţă rapidă. Să se uite la fiecare doi lei unde s-au dus, unde nu s-au dus”, a precizat Ion Ţiriac.

Preşedintele FRT a menţionat că România ar putea avea jucătoare precum Bianca Andreescu şi Emma Răducanu, care evoluează acum pentru Canada, respectiv Marea Britanie, dacă s-ar investi la nivel de copii şi juniori. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde