Iohannis, primit la Casa Albă de președintele SUA. Declarația comună

212
Iohannis, primit la Casa Albă de președintele SUA. Declarația comună - iohannis-1566369288.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis și omologul său american, Donald Trump, au adoptat, aseară, o declarație comună în care Statele Unite ale Americii își reiterează sprijinul pentru eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver în conformitate cu cerințele legislației SUA, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

"Ca președinți ai României și Statelor Unite ale Americii, acționăm împreună, ca prieteni și aliați, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust și durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundează, vom crea noi oportunități pentru creșterea securității, dezvoltării și prosperității și pentru a răspunde mai bine provocărilor și responsabilităților globale pe care le împărtășim", se arată în declarație.

De asemenea, în textul documentului sunt rememorate Revoluția din 1989 și aniversarea a 15 ani de la aderarea României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

"Împreună, statele noastre au depus eforturi durabile pentru modernizarea forțelor noastre armate și pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în cadrul NATO cu privire la partajarea echitabilă a responsabilităților. Militarii noștri acționează umăr la umăr pentru apărarea libertății și în vederea consolidării posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în Marea Neagră, care este de importanță strategică pentru securitatea transatlantică. De asemenea, căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G", se menționează în declarația comună.

În document se precizează că România și Statele Unite recunosc că securitatea energetică este securitate națională. 

(Agerpres)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6649 secunde