Invincibili pe nisip! Luptătorii constănțeni au cucerit Amara

433
Invincibili pe nisip! Luptătorii constănțeni au cucerit Amara - invincibili-1468950861.jpg

Articole de la același autor

În perioada 15-17 iulie, la Amara (județul Ialomița), a avut loc Campionatul Național individual de lupte pe nisip, categoria juniori mici (nivel 3 și 4). 


Concurența a fost acerbă, aproximativ 300 sportivi legitimați la cluburi din toată țara luptându-se pentru medaliile de aur. Printre aceștia s-au aflat și luptătorii constănțeni, care și-au respectat - ca de fiecare dată - blazonul, reușind să dea de… nisip cu adversarii lor. 


Cea mai bună evoluție au avut-o sportivii din Mangalia, pregătiți de antrenorii Marian Oancea și Cornel Trucmel, care au obținut șapte medalii. Cosmin Nuică (34 kg, J4), Loredana Predică (40 kg, J4), Ana Maria Ciolan (50 kg, J4) și Ana Maria Predică (60 kg, J4) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar Ana Maria Pîrvu (60 kg, J3) a terminat pe locul secund. Alte două distincții - bronz, respectiv, aur - au fost obținute de CS Mangalia în clasamentul pe medalii al concursului feminin de juniori 3 și 4. 


Un concurs foarte bun și pentru sportivii de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, luptătorii lui Ioan Giuglea și Valentin Dobrin reușind să câștige patru medalii. Cristina Roșioru (50 kg, J4) a cucerit aurul, Andrei Savu (50 kg, J3) a obținut argintul, iar Crina Pintilie (60 kg, J3) și Ștefan Popa (40 kg, J3) au terminat pe locul trei, adju-decându-și medaliile de bronz. 


"A fost un concurs foarte bun pentru noi, chiar sunt fericit de cum ne-am descurcat. Copiii au arătat voință și mă bucură faptul că au luptat pentru fiecare punct. Cristina Roșioru a avut o evoluție extraordinară pe întregul concurs, în patru partide pierzând doar un singur punct. Un lucru extrem de surprinzător a fost modul în care a luptat debutantul Constantin Păun. Un băiat ce face lupte de doar câteva săptămâni, foarte bine clădit, foarte determinat. Sunt sigur că, dacă va rămâne la fel de serios și se va antrena intens, lumea va mai auzi de acest băiat adus de la Baia (județul Tulcea). Mă bucură foarte mult că mai există oameni precum președintele AJL, Gigi Pambuca, vicepreședintele AJL, Aziz Ecuan, sau fostul luptător Marius Ichim, care ne sprijină și caută mereu astfel de tineri pe care să îi îndrume către sportul de performanță", a declarat Ioan Giuglea, antrenorul celor de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța. 


Și CS Farul Constanța a reușit să se facă remarcată la competiția de la Amara, prin medaliile de bronz obținute de Nicolae Drăgan (60 kg, J4) și Andrei Alexe (40 kg, J3). Un alt sportiv pregătit de către profesorul Grigore Gheorghe, Florin Tița, a câștigat medalia de argint la categoria 50 kg, la Gimnasyada de la Trabzon (Turcia), ce a avut loc tot în aceeași perioadă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0962 secunde