Înotătorii, obligați să poarte mască până la intrarea în bazine

185
Înotătorii, obligați să poarte mască până la intrarea în bazine - inot-1590941402.jpg

Articole de la același autor

Înotătorii vor fi obligați să poarte mască până la intrarea în bazine și vor avea interzis să scuipe sau să își sufle nasul în apă, conform regulamentului privind reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România începând cu 1 iunie, cuprins în ordinul comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial.

"Este obligatorie purtarea măștii (medicale/nonmedicale), care pentru o protecție eficace trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. Sportivii vor trebui să păstreze masca doar până la accesul în bazin.

Igiena respiratorie este obligatorie (tuse și strănut în plica cotului sau în batista de unică folosință, care va fi aruncată imediat la coșul de gunoi).

Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Dacă este necesar, se utilizează toaleta în aceste scopuri înainte de a intra în bazin. Este recomandată evitarea atingerii feței cu mâinile neigienizate. Menținerea distanței fizice de minimum 2 m între oricare două persoane și asigurarea unui spațiu de cel puțin 7 mp/persoană.

Înainte de intrarea în baza sportivă, se impune efectuarea triajului epidemiologic. Sportivii declară pe propria răspundere că nu au fost expuși la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de Covid-19 în ultimele 14 zile. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,3C", se arată în documentul citat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3709 secunde