Înotătorii constănţeni au revenit în bazinul de la Palatul Copiilor. „Vom scăpa şi de virus!”

1034

Articole de la același autor

După antrenamente prin curţi, sufragerii şi parcuri, după ce au stat cu ochii-n monitoarele calculatoarelor, experimentând înotul… online, a ieşit soarele şi pe strada „delfinilor”, care au revenit la pregătire în bazinul de la Palatul Copiilor.

Înotătorii de la CSS Palatul Copiilor şi-au reintrat în programul normal de antrenamente, însă, cum pandemia Covid-19 încă nu a trecut, pregătirea se face în regim special, cu număr fix de copii şi respectarea tuturor regulilor stabilite de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

„Sunt convins că vom scăpa şi de acest virus, trebuie să gândim pozitiv, să respectăm regulile şi lucrurile vor reintra în normal. Până atunci, înotătorii de performanţă îşi continuă antrenamentele, în bazinul de la Palatul Copiilor. Avem la performanţă 15 sportivi legitimaţi, care participă la campionate. Numărul celor legitimaţi la performanţă este mai mare, însă ei nu mai participă momentan în concursuri, având acum şcoala drept principală prioritate, pentru cei din clasele terminale se apropie examenele”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul CSS Palatul Copiilor.

Cupa României şi Campionatele Internaţionale

Membru al Colegiului Tehnic al Antrenorilor din Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, tehnicianul constănţean a precizat că, la ora actuală, sunt fixate datele a două competiţii importante.

Prima este Cupa României, care ţine loc de campionate naţionale şi se va desfăşura, în bazinul din Târgovişte, pe durata a zece zile, între 31 martie şi 9 aprilie.

„Date fiind restricţiile din pandemie, primele vor intra în concurs fete, la toate categoriile de vârstă: senioare, tineret, junioare. Apoi, din 6 până în 9 aprilie, se vor întrece băieţii”, a explicat profesorul Tileagă.

Cea de-a doua competiţie „bătută în cuie” de oficialii federaţiei o reprezintă Campionatele Internaţionale ale României, programate între 17 şi 21 iunie.

„La vară, în funcţie de evoluţia pandemiei, vor mai avea loc campionatele cadeţilor şi ale copiilor. Încă nu s-au stabilit datele cu exactitate, dar se va concura cu siguranţă. La nivel naţional, nu mai vorbesc despre cel internaţional, s-au organizat şi se vor mai organiza competiţii, bazinele au fost şi sunt deschise, degeaba a stat închis atât timp bazinul nostru, de la Palatul Copiilor”, a explicat antrenorul singurului medaliat olimpic din nataţia masculină românească. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5216 secunde