INFORMAȚIA SERII despre coronavirus vine din ITALIA! Poziția față de închiderea frontierelor

702
INFORMAȚIA SERII despre coronavirus vine din ITALIA! Poziția față de închiderea frontierelor - italia-1582732236.jpg

Articole recomandate

După Italia, noul coronavirus se propagă în prezent în restul Europei, stârnind teamă și forțând autoritățile să ia măsuri de prevenire a extinderii epidemiei.

Mai multe țări europene, printre care Austria, Elveția, Croația sau Grecia au confirmat primele cazuri de infectare, cele anunțate de aceste patru țări fiind descoperite toate la persoane venite din Italia, unde cel mai recent bilanț arată 374 de cazuri confirmate și 12 decese, consemnează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Italia pare să fi devenit o platformă de răspândire a virusului, astfel că mai multe state europene și-au sfătuit cetățenii să evite călătoriile în această țară ori au plasat în carantină persoanele venite din zonele cele mai afectate.

Statele vecine Italiei au ales totuși să mențină deschise frontierele cu această țară, oficialii de la Roma protestând energic față de ideea închiderii granițelor. Idee care nu este agreată nici de oficialii europeni. "Viruși precum COVID-19 și-au arătat capacitatea de a trece frontierele", susține comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, pronunțându-se împotriva închiderii granițelor și îndemnând statele UE să "se coordoneze și să facă schimb de informații" pentru a combate epidemia cu acest virus despre care "rămân multe întrebări fără răspuns, precum originea sa și modalitățile de transmitere".

XXX

Comisia Europeană a cerut personalului său care a trecut prin "zona roșie" ce cuprinde cele 11 localități italiene plasate în carantină să se autoizoleze timp de 14 zile, un consemn asemănător fiind emis de Parlamentul European, dar care vizează zonele mai extinse din Italia afectate de coronavirus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5852 secunde