Încă trei dintre sportivii întorși din Africa de Sus, confirmați cu COVID

168
Încă trei dintre sportivii întorși din Africa de Sus, confirmați cu COVID - sport-1638881389.jpg

Articole recomandate

Încă trei dintre sportivii echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare întorși din Africa de Sud au fost confirmați cu COVID, iar probele vor fi trimise la secvențiere pentru a se stabili dacă sunt infectați cu varianta Omicron.


Trei dintre probele de control recoltate în ziua a opta de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi întorși din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2, a anunțat marți Ministerul Sănătății.


Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare "Cantacuzino".


Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină. Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici, precizează Ministerul Sănătății.


Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19.


Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare - 29 de sportivi - a fost repatriată din Africa de Sud în cursul nopţii de 30 noiembrie spre 1 decembrie, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină.


Trei dintre ei - un sportiv de la echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și doi cetățeni din Brașov și Vaslui - au avut teste pozitive la întoarcerea în țară și s-a trecut la secvențiere pentru varianta Omicron.


În cazul celor doi cetățeni din Brașov și Vaslui s-a confirmat infecția cu varianta Omicron, iar în cazul sportivului de la Stiința Baia Mare se așteaptă în continuare rezultatul secvențierii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6254 secunde