Directorul Palatului Copiilor, prof. Ilhan Mustafa:

"În maximum trei luni, bazinul de înot va fi gata"

1023
După un an de chinuri și antrenamente "prin vecini", înotătorii constănțeni au primit vestea cea mare: din primăvara lui 2008, se vor putea pregăti din nou în bazinul de la Palatul Copiilor.

Pentru că bazinul a intrat în reparații capitale în ianuarie 2007, "delfinii" de la CS Farul și Palatul Copiilor s-au antrenat pe unde au putut, la piscinele Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Hotelului Palm Beach din Mamaia sau în București, cum a fost cazul olimpicului Răzvan Florea. 2008 a început, însă, promițător: au venit banii pentru firma ce execută reparațiile, lucrările s-au reluat la capacitate maximă, astfel încât, în maximum trei luni, bazinul va fi gata.
"În momentul de față, piscina este refăcută în proporție de 80 la sută. Cred că festivitatea de inaugurare va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii mai. Până atunci, sportivii noștri se vor antrena în aceleași bazine folosite anul trecut. Sunt foarte mulțumit de rezultatele înotătorilor, care, în sezonul precedent, chiar și în aceste condiții, au câștigat 65 de medalii de aur, 36 de argint și 43 de bronz. Ne dorim să repetăm seria bunelor evoluții, iar tânăra speranță Răzvan Grădinaru să calce pe urmele lui Răzvan Florea. De asemenea, avem trei sportivi în lotul național de juniori, Ana Maria Vartan, Mihaela Oprescu și Alin Milian", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Palatului Copiilor, prof. Ilhan Mustafa.

Progrese la șah și fotbal
Șeful instituției a ținut să remarce și ascensiunea șahului, secție care a avut un junior (George Mălureanu - Palatul Copiilor / CS Cleopatra Mamaia; locul trei la Campionatul European) în topul județean al sportivilor constănțeni și doi reprezentanți (frații Arzu și Riza Salim - Palatul Copiilor / Congaz) la Campionatul Mondial pentru copii și juniori. În plus, la fotbal, grupa 1992, pregătită de Adrian Mateescu, s-a calificat, după mulți ani de anonimat, la turneul semifinal al Campionatului Național.
Înființarea patinoarului este inclusă tot la capitolul inițiative de succes, dovadă numărul foarte mare de constănțeni, de toate vârstele, dornici de feerie pe gheață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.237 secunde