Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia

În grafic! Eliza Samara şi compania continuă cursa către podiumul continental

521
În grafic! Eliza Samara şi compania continuă cursa către podiumul continental - ingrafic-1624647339.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii României au un parcurs foarte bun la Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia (Polonia). Tricolorii câştigă partidă după partidă în complexul Centralny Osrodek Sportu Torwar, sunt în grafic şi se apropie cu paşi siguri de medalii.

Patru din cele cinci jucătoare românce participante la Europenele de la Varşovia s-au calificat fără mari probleme în 16-imile de finală ale probei de dublu.

Singura care a întâmpinat o rezistenţă mai consistentă a fost constănţeanca Eliza Samara, care a trecut, cu scorul de 4-2, de croata Hana Arapovic, iar în turul următor, o va înfrunta pe franţuzoaica Prithika Pavade.

Bernadette Szocs a dispus la pas, scor 4-0, de Kornelika Riliskyte (Lituania), la aceeaşi diferenţă impunându-se şi Daniela Dodean Monteiro în faţa belgiencei Nathalie Marchetti. Următoarele lor adversare sunt Linda Bergstrom, din Suedia, respectiv Britt Eerland (Ţările de Jos).

Cea de-a patra româncă ajunsă în 16-imi este Adina Diaconu, protagonista celui mai aşteptat duel, cel cu poloneza Natalia Partyka, jucătoarea cu ciot în loc de braţul drept fiind un model de ambiţie, determinare şi fair-play. Adina Diaconu a câştigat cu scorul de 4-1 şi o va înfrunta în 16-imi pe austriaca Sofia Polcanova.

În schimb, Andreea Dragoman a părăsit competiţia la simplu, după ce a pierdut, scor 1-4, meciul cu Ying Han, o reprezentantă a Germaniei cu origini asiatice.

La simplu masculin, Hunor Szocs l-a „executat” rapid pe francezul Emmanuel Lebesson, scor 4-1, iar în 16-imi îl va înfrunta pe austriacul Daniel Habesohn. La rândul său, Ovidiu Ionescu a câştigat, scor 4-2, meciul cu Robin Devos (Belgia), iar următorul adversar este italianul de origine bulgară Niagol Stoianov.

Mai puţin succes a avut Rareş Şipoş, care a cedat, scor 2-4, în faţa croatului Tomislav Pucar şi a părăsit turneul de simplu încă din primul tur.

La dublu feminin, Eliza Samara şi Daniela Dodean Monteiro au acces în optimi, după victoria cu 3-1 în partida cu italiencele Jamila Laurenti şi Gaia Monfardini, iar pentru un loc în sferturi se vor bate cu perechea germană Nina Mittelham / Sabine Winter.

Au încheiat socotelile cu proba de dublu Bernadette Szocs şi Adina Diaconu, învinse, scor 0-3, în 16-imi, de turcoaicele Ozge Yilmaz şi Ece Harac.

La dublu masculin, în 16-imi, Hunor Szocs şi Rareş Şipoş au cedat, 1-3, în faţa ruşilor Kiril Skacikov şi Vladimir Sidorenko, iar Ovidiu Ionescu şi slovacul Lubomir Pistej s-au înclinat, scor 1-3, în faţa portughezilor Tiago Apolonia şi Joao Monteirocu.

La dublu mixt, Eliza Samara a făcut pereche cu austriacul Robert Gardos, fără a avea succes, 1-3 cu francezii Jia Yuan şi Emmanuel Lebesson, tot în optimi oprindu-se şi cuplul Bernadette Szocs / Ovidiu Ionescu, 2-3 cu germanii Nina Mittelham şi Dang Qiu.

Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia sunt transmise în direct pe ettu.tv. şi Look Sport. Finalele vor avea loc duminică, 27 iunie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.935 secunde