Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

În căutarea trasei ideale! Bobul pilotat de Andreea Grecu, în faţa unei performanţe istorice

375

Articole de la același autor

Patru ani de muncă asiduă. Patru ani de pregătire fizică şi psihică, la stadion, în sala de forţă sau pe pârtie, la mii de kilometri depărtare de casă. S-au călit în competiţii internaţionale importante, iar acum, pentru fetele profesorului Paul Neagu, a sosit ora marii provocări, examenul final: întrecerea olimpică.

Începând de duminică, 13 februarie, şi până marţi, 15 februarie, punctul de interes maxim pentru iubitorii „sporturilor albe” va fi reprezentat de competiţia de bob din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Pe 13 şi 14 februarie, pe pârtia de la Yanqing, se va desfăşura proba de monobob, iar pe 14 şi 15 februarie, cea de bob două persoane.

Andreea Grecu, pilotul nr. 1 al României la ora actuală, se află în faţa celui mai important moment al carierei. Aflată la cea de-a treia participare la o ediţie de Jocuri Olimpice, după Sochi 2014 şi Pyeongchang 2018, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a ajuns la maturitate sportivă deplină şi are şansa de a scrie istorie, visând la o clasare pe locurile 1-7, poate chiar la o… medalie olimpică.



De altfel, unica medalie olimpică a României la Jocurile Olimpice de iarnă a venit tot de la bob, pilotul Ion Panţuru şi frânarul Nicolae Neagoe cucerind bronzul la ediţia de la Grenoble 1968.

La 54 de ani distanţă de la acea performanţă de răsunet, rămasă fără egal, Andreea Grecu încearcă să-şi depăşească limitele şi să intre în Top 6, cel aducător de puncte. Va fi greu, foarte greu, pentru că va avea adversare de renume, multiple campioane olimpice şi mondiale, însă Andreea are şansa ei, atât la monobob, cât şi la dublu, unde face echipă cu împingătoarea Katharina Wick.



„Suntem, la această oră, în plină sesiune de antrenamente, pe pârtie. Ieri (n.r. - joi, 10 februarie), Andreea a avut o zi bună, locul doi la start, locul şase în prima manşă şi locul cinci în manşa a doua. Mai avem de perfecţionat manevrele de pe câteva porţiuni ale pârtiei.

Am încercat aici alte patine, dar şi alte tehnici de abordare a virajelor, sper să găsim trasa ideală.

Ne dorim un rezultat cât mai bun, dar nu fac nicio apreciere, să aşteptăm sfârşitul concursului”, a declarat, vineri, 11 februarie, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.



XXX

Andreea Grecu şi Katharina Wick au, totodată, şansa uriaşă a obţine cel mai bun rezultat al României la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice. Până acum, delegaţia tricoloră se mândeşte cu performanţa ştafetei de sanie, care a ocupat locul nouă. Raluca Strămăturaru a fost cronometrată cu al nouălea timp (1:01.402), Valentin Creţu a fost creditat cu al zecelea timp (1:02.743), iar dublul Vasile Marian Gîtlan/Darius Lucian Şerban, tot cu al zecelea timp (1:03.547).



„Povestea lor e una clădită în primul rând pe pasiune. Şi-au dorit atât de mult să arate că pot, că se poate conta pe ei. Au fost multe nopţi de nesomn aici, la Yanqing. Unii au suferit, au plâns, dar au mers mai departe. Pentru că, la nevoie, echipa s-a unit şi a reuşit să treacă linia de sosire la Jocurile Olimpice pe locul nouă”, au transmis reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Foto: Paul Neagu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3771 secunde