În bârlogul lui Dinamo! Şanse minime pentru ACS Tomitanii, în Cupa României la rugby

198
În bârlogul lui Dinamo! Şanse minime pentru ACS Tomitanii, în Cupa României la rugby - inbarlog2-1605280756.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend, se reia și Cupa României, competiție a primului eșalon valoric al rugby-ului românesc. Conform programării iniţiale, ar fi trebuie să se dispute două partide, una în Grupa A, cealaltă în Grupa B, însă virusul Covid-19 nu i-a ocolit nici pe rugbişti, dând peste cap planurile iubitorilor sportului cu balonul oval.

Sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 12.00, la Bucureşti, CS Dinamo va primi replica Tomitanilor Constanţa, într-un duel contând pentru etapa a cincea a Cupei României, în care echipa gazdă porneşte mare favorită. Nici nu ar avea cum să aibă alt statut, din moment ce, în meciul de pe litoral, din luna septembrie, dinamoviştii s-au impus categoric, scor 34-14.

Meciul din Grupa B, dintre CS Dinamo şi ACS Tomitanii, va fi găzduit de stadionul „Florea Dumitrache” al complexului din „Ştefan cel Mare” şi va fi transmis în direct la TVR 1. 


Din păcate, celălalt meci al zilei, din Grupa A, dintre SCM Timișoara şi Universitatea Cluj, nu se va mai disputa, soarta sa fiind tranşată la „masa verde”.

În condițiile în care echipa bănăţeană a comunicat că nu poate susține această partidă din cauza infectărilor cu virusul Covid-19, neprimind avizul DSP Timiș, Universitatea Cluj va câștiga meciul cu 5-0 fără a mai face deplasarea în orașul de pe Bega.

În aceeași situație se află și partida retur, programată pentru miercuri, 25 noiembrie, la Cluj-Napoca, și la care, de asemenea, timişorenii au anunțat că nu se vor prezenta.

Finala DNS, într-o singură manşă

Din cauza situației epidemiologice actuale, echipele CS Năvodari și Ştiinţa Petroşani au decis, de comun acord, să dispute finala Diviziei Naționale de Seniori (DNS), ediția 2019-2020, într-o singură manșă. Meciul este programat pe data de 2 decembrie, pe teren neutru.

În cazul în care nici atunci nu se întrunesc condițiile necesare disputării partidei, aceasta va fi reprogramată pentru primăvara anului 2021, ambele echipe dorind ca titlul de campioană să se decidă pe teren.

Curs online pentru antrenori

Federația Română de Rugby va organiza un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori, însă, având în vedere situația epidemiologică actuală, acesta se va desfășura, în prima parte, online.

Cursul este susținut de către unul dintre marii jucători ai României, Marius Tincu, antrenor federal al Federației Române de Rugby. Cursul debutează luni, 23 noiembrie, la ora 20.00, și va dura în total trei ședinte de câte o oră (23 noiembrie, 30 noiembrie și 7 decembrie), fiecare ședință incluzând și o temă pentru acasă.

Cursul va fi predat pe platforma Zoom și va debuta cu partea teoretică, iar cei care vor promova partea de teorie vor fi admiși și pentru partea practică. Proba practică a cursului va avea loc în momentul în care situația sanitară o va permite, participanții urmând să fie grupați pe regiuni, iar Marius Tincu va ajunge în fiecare regiune, pentru a putea lucra cu fiecare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4868 secunde