Selecționerul naționalei de handbal masculin, Eliodor Voica:

"Șimicu a dat tonul la prostii!"

375

Articole de la același autor

Antrenorul echipei naționale de handbal masculin a României, Eliodor Voica, a criticat evoluția jucătorului Alexandru Șimicu din partida cu Cipru, din grupa a 2-a preliminară a Campionatului Mondial din 2015, câștigată în deplasare - într-o manieră chinuită - de tricolori, scor 31-30 (15-16).

Handbalistul de la HCM Constanța, desemnat jucătorul anului 2013 de către FRH, a marcat patru goluri din zece aruncări, iar randamentul său nu a fost pe placul tehnicianului. "Șimicu a fost unul din cei care au dat tonul la prostii, începând cu maniera de abordare a jocului", a spus Voica.

Selecționerul român a catalogat victoria echipei sale din Cipru drept una rușinoasă.

"Acest meci va trebui trecut de toată lumea la capitolul AȘA NU! A fost o victorie rușinoasă, asta e cruda realitate, dar sper să învățăm rapid din acest meci. A fost o abordare tipic superficială, atitudine de care ar trebui să scăpăm. Aș include aici atât respectul pentru adversar, cât și respectul de sine, dar acestea sunt noțiuni străine pentru noi", a răbufnit Eliodor Voica.

Până la ora meciului din Cipru, România obținuse anterior trei victorii: 23-22 cu Italia, 32-24 cu Slovacia și 36-19 cu Cipru. Așadar, tricolorii au acumulat 8 puncte, fiind liderii grupei a 2-a. Pe locul secund, se află Slovacia (6 p), urmată de Italia (2 p) și Cipru (0 p).

România mai are de disputat două partide: cu Italia, la București, pe 8 ianuarie, respectiv cu Slovacia, la Sala, pe 11 ianuarie.

Câștigătoarea fiecăreia dintre cele cinci grupe preliminare din primul tur se va califica în turul secund, play-off, în care au asigurată calificarea directă alte 13 echipe europene.

Meciurile se vor juca în luna iunie, în sistem tur-retur. Câștigătoarele din dubla manșă se vor califica la turneul final al CM din 2015, care va avea loc în Qatar, în perioada 17 ianuarie - 1 februarie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3762 secunde