Ilie Năstase: Dacă nu schimbăm complet Legea Sportului nu vom avansa deloc

126
Ilie Năstase: Dacă nu schimbăm complet Legea Sportului nu vom avansa deloc - 646x404-1576154148.jpg

Articole recomandate

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, joi, la finalul seminarului "Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei", că sportul românesc nu va avansa deloc dacă nu se va schimba complet Legea Sportului.

"E a nu știu câta oară când ne întâlnim și nu se întâmplă nimic. Eu am mai spus, dacă nu schimbăm complet Legea Sportului nu vom avansa deloc și nu putem avea un buget așa cum au ceilalți. Am tot băgat amendamente în lege, dar și acelea au fost proaste. Deci trebuie să copiem o lege a sportului din Italia, din Franța sau Germania. Și nu e greu... iar dacă nu o facem, vom avea copii care nu vor putea să meargă, nu că nu vor putea să alerge. Și o să cheltuim de o mie de ori mai mult în sănătate. Avem speranțe la Jocurile Olimpice atât cât buget ni se dă. Dacă e zero, atunci avem speranțe zero. Spunea cineva că luăm medalie la baschet... ar fi frumos să luăm, dar eu nu cred că luăm. Acum există pasiune, dar nu există bani. Iar azi să faci sport fără bani nu se poate", a afirmat el.

Năstase susține că Ministerul Tineretului și Sportului trebuie condus de foști sportivi și nu de politicieni. "Noi punem mereu politicieni miniștri la sport, de ce? La sport este nevoie de oameni de sport. Eu știu că în Franța ministru al sportului este o fostă sportivă care e româncă-româncă. Politicul nu are nicio treabă cu sportul. Dacă și sportul a devenit politic atunci înseamnă că nu mai avem sport", a menționat el.

Referitor la decizia președintelui Klaus Iohannis de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, Ilie Năstase a afirmat că aceasta nu se aplică și în cazul lui. "Este încheiată treaba asta. Presa a făcut toată treaba asta... S-a spus că mi se retrage mie decorația, dar eu nu eram vizat. Nu mi s-a retras și nu am nicio problemă. Presa a făcut scandalul ăsta, iar eu am ieșit cu niște declarații cu care nu trebuia să ies", a explicat fostul tenisman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8537 secunde