Ilie Floroiu: "Avem nevoie de baze sportive moderne!"

464
Ilie Floroiu:

Articole de la același autor

În aceste momente, în care virusul Covid-19 a acaparat România și implicit Constanța, lumea sportului este paralizată, însă problemele care privesc sportul în orașul de la malul mării nu trebuie neglijate. 


Fostul mare atlet al României Ilie Floroiu și-a făcut timp și a vorbit, pentru "Cuget Liber", despre situația sportului constănțean.
"Eu văd sportul constănțean la nivelul sportului național. Nu cred că există o diferență foarte mare între cele două ramuri. Când vorbesc despre sportul constănțean, mă refer și la sporturile individuale, și la cele de echipă. Atunci când vorbesc de sporturile individuale, am în vedere în primul rând Clubul Sportiv Farul Constanța și Liceul cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru» și mai sunt câteva. 


La sportul pe echipe, avem echipa masculină de handbal care ne reprezintă cu mândrie, avem baschetul masculin și cel feminin, chiar și echipa de rugby, care este pe ultimul loc în Superligă, însă totuși este pe prima scenă a rugby-ului românesc", a declarat Ilie Floroiu. 


Pe lângă performanțele obținute de sportivii constănțeni, Ilie Floroiu a amintit și de bazele sportive din oraș, care, în acest moment, nu se află într-o stare foarte bună. 


Fostul mare sportiv trage un semnal de alarmă și speră ca în cel mai scurt timp aceste baze să fie modernizate, pentru că doar în acest fel sportivii pot crește într-un mediu prielnic, care să îi îndrepte către înalta performanță. 


"Bazele sportive din Constanța sunt aproape inexistente, dacă ne referim la nivel valoric. CSS 1 este un club care ar putea să beneficieze de o sală modernă, care este într-o mare proporție construită chiar în curtea instituției, însă aceasta nu este pusă în funcțiune. Acolo au existat mai multe neînțelegeri între școală și cei care asigurau lucrările. Din păcate, este o situație dificilă. Dacă vorbim de stadionul de fotbal, acesta este acum în grija Primăriei Constanța. S-au pus scaune, s-a văruit, s-a făcut atât cât s-a putut. Putem vorbi cât vreți și despre Palatul Copiilor și Baza Triunghi, acolo unde condițiile sunt degradante. 
Avem nevoie de baze moderne. Avem nevoie de locuri unde echipele și sportivii să se antreneze pentru a putea să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor naționale, europene și chiar mondiale", a adăugat Ilie Floroiu. 


Referitor la faptul că în Constanța, dar și în România în general este din ce în ce mai greu să se obțină performanțe de top, Ilie Floroiu spune că un aspect care trebuie pus la punct este sportul de masă. Fostul atlet este de părere că, dacă în România sportul de masă ar fi mult mai dezvoltat, gradul de mortalitate al oamenilor nu ar mai fi atât de ridicat. În viziunea sa, un om care face sport este un om sănătos. 


"Sportul de masă este foarte important. Pe această cale, vreau să vă reamintesc că am fost implicat în diferite acțiuni organizate de Primăria Constanța sau Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. S-au organizat crosuri, s-au organizat concursuri de alergare la care au participat o mulțime de copii cu vârstele cuprinse între 6 și 12 ani. Problema principală pleacă de la părinți. Părinții sunt cei care trebuie să își educe copiii să facă mișcare. Există foarte multe probleme de obezitate în rândul copiilor. De ce credeți că se întâmplă aceste lucruri? Apoi, haideți să privim către școli. Profesorii nu ar trebui să mai înlocuiască ora de sport cu alte materii, așa cum știm cu toții că se întâmplă în cele mai multe dintre cazuri. Ora de sport este foarte importantă și mai ales modul în care se practică ora de sport este important", a spus Ilie Floroiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5255 secunde