Ilie Dobre iese la pensie, după 34 de ani de carieră! "Acum mă retrag, trebuie să fac loc tinerei generații"

389
Ilie Dobre iese la pensie, după 34 de ani de carieră!

Articole recomandate

Ilie Dobre iese la pensie, după 34 de ani de carieră, la finalul lunii septembrie. Celebrul comentator radio a anunțat chiar în timpul meciului de fotbal FCSB-Dinamo (Liga 1), de duminică, 29 iulie, scor 3-3, că se retrage și că este ultimul derby comentat pentru Radio România Actualități.


"Da, a fost un meci special pentru mine, dar mi-a plăcut mai mult că a fost o partidă spectaculoasă și ne-am bucurat de șase goluri frumoase. A fost un derby adevărat", a spus Dobre.


Născut la Mitrofani, în județul Vâlcea, pe 24 septembrie 1953, Ilie Dobre vine dintr-o familie cu cinci copii, iar pentru a face rost de bani a trebuit să muncească la o fermă: "Sunt un om care s-a ridicat prin propriile forțe. Părinții nu au putut să-mi ofere nimic".

Fotbalul, marea sa pasiune, l-a făcut să meargă să-și încerce norocul la radioul public. După ce a lucrat inițial ca profesor de istorie la Liceul de Petrol din Videle, ulterior s-a angajat la radio.


Aproape de pensionare și de ieșirea din scenă la finalul lunii septembrie, Dobre se declară emoționat: "Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul! Tot ce am făcut în viața asta a fost pentru cei care mă ascultau și pentru care trebuia să comentez perfect ca să-și imagineze ceea ce vedeam eu. Am trecut în viața asta prin multe obstacole, prin multe șicane, dar am reușit să le depășesc cu bine. Am transmis mereu cu patimă, am trăit meciul pentru că radioul a însemnat totul pentru mine. Acum mă retrag, trebuie să fac loc tinerei generații. Ies cu capul sus din scenă, dar nu aș mai rămâne chiar dacă aș fi dorit la Radio România Actualități. Nici pentru un miliard, sunt demn și renunț atunci când trebuie să o fac", dezvăluie Dobre.


sursa text si foto: libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3934 secunde