Horia Tecău: „Nimic nu ne poate opri să visăm la medalii la JO de la Tokyo”

232
Horia Tecău: „Nimic nu ne poate opri să visăm la medalii la JO de la Tokyo” - horia2-1607699514.jpg

Articole de la același autor

După ce a depăşit cu bine perioada în care s-a aflat în izolare, fiind infectat cu virusul Covid-19, tenismenul constănţean Horia Tecău revine în forţă şi anunţă că are gânduri mari pentru anul viitor, obiectivul său principal fiind câştigarea a două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aflat pe locul 22 în clasamentul mondial de dublu, tenismenul constănţean Horia Tecău a declarat, joi, în cadrul unei eveniment organizat de CS Dinamo Bucureşti, că va juca în două probe, dublu masculin şi dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Cel mai probabil, partenerii săi vor fi Florin Mergea, respectiv Simona Halep, iar obiectivul nu poate fi altul decât câştigarea de medalii.

„La dublu mixt, Simona Halep e o jucătoare foarte puternică şi de fiecare dată când intră pe teren e un avantaj. Deci, clar, Simona e alegerea. Iar la dublu masculin, opţiunile sunt Florin Mergea şi Marius Copil.

Cu Florin am o experienţă incredibilă, ne cunoaştem foarte bine, avem o medalie la Rio, deci un cuplu Tecău - Mergea bine pregătit e cea mai bună variantă pentru România de a câştiga o medalie.

Avem un obiectiv foarte ambiţios. Situaţia e un pic diferită faţă de 2016, dar nimic nu o să poată să ne oprească să visăm la medalii”, a declarat Horia Tecău, citat de Agerpres.

Constănţeanul şi-a stabilit şi strategia de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo: să joace în mai puţine, dar mai puternice turnee, de unde să îşi aducă punctele necesare. Iar câştigarea unui Grand Slam l-ar scuti de multe „plimbări” prin Europa.

„Anul viitor, vreau să mă bucur de tenis, de turneele la care pot participa. Este într-adevăr o schimbare, în circuit se joacă în condiţii diferite faţă de până acum. De aceea vreau să joc mai puţin, dar mai bine şi să punctez acolo unde trebuie. Adică să îmi iau punctele la turneele mari, să nu fie nevoie să stau foarte mult în turnee. Pentru că e o neplăcere să stai doar într-o cameră de hotel şi pe terenul de tenis, iar în prima jumătate a anului viitor nu cred că se va schimba ceva.

Aşadar, am ales să joc mai puţin şi mai concentrat. Să punctez ca să mă calific la Jocurile Olimpice. De asemenea, îmi doresc să mai câştig un turneu de Grand Slam, pentru că mereu va fi un obiectiv pentru mine”, a explicat Tecău.



Se apucă de antrenorat


După ce, în ultimii şapte ani, a făcut pereche cu Jean Julien Rojer, Tecău a luat decizia de a se despărţi de tenismenul olandez, însă nu s-a hotărât alături de cine va juca anul viitor. Primul turneu de Grand Slam din 2021, Australian Open, a fost amânat şi va debuta în luna februarie.

„Deocamdată, sunt câteva discuţii, dar nimic sigur şi nu vreau să dau nume fără a fi 100%. Când o să am ceva concret, o să anunţ”, a precizat Horia Tecău.

Mult mai tranşant este tenismenul constănţean atunci când vine vorba despre viitorul său după încheierea carierei de jucător.

„Următorul pas va fi tot în tenis, în antrenorat, ca să împărtăşesc din experienţa pe care am acumulat-o către copii”, a spus campionul în vârstă de 35 de ani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde