€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:
Sportiv cu suflet mare!

Horia Tecău, într-un proiect UNICEF Servicii Comunitare pentru Copii

Ştire online publicată Joi, 19 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Jucătorul constănțean de tenis Horia Tecău, numărul 15 în clasamentul mondial de dublu, ambasador național pentru UNICEF în România, a vizitat, marți, două comunități din județul Bacău în cadrul proiectului UNICEF Servicii Comunitare pentru Copii, potrivit unui comunicat remis Agerpres. 


Horia Tecău s-a întâlnit cu primarul localității Motoșeni, Corneliu Constantin Ghelase-Armencea, cu echipa comunitară formată
dintr-un asistent social, asistent medical comunitar și consilier școlar, cu directorul și cadrele didactice de la Școala gimnazială „Gheorghe Nechita” Motoșeni, unde abandonul școlar este zero. 


Apoi, campionul de la Wimbledon și US Open a mers în vizită la Florin Bălătescu, un tată care își crește singur cei șase copii. Tecău l-a vizitat și anul trecut, când bărbatul și copiii trăiau într-o singură cameră. Acum, ei au trei camere, o grădină cu legume și curtea plină de animale. Tatăl lucrează cu ziua, iar copiii merg la școală, familia fiind ajutată și de lucrătorii comunitari din proiectul pilot „Servicii Comunitare pentru Copii”. 


Horia a profitat de vizită pentru a pregăti și a lua masa împreună cu copiii și tatăl lor, prilej să afle planurile și visele lor. 


„M-am bucurat mult să îl revăd pe Florin și pe copiii lui, să văd cum s-a îmbunătățit viața lor de anul trecut. Datorită lui și echipei comunitare, copiii sunt veseli, bine îngrijiți și merg cu drag la școală. E o dovadă în plus că, atunci când o familie întâmpină dificultăți, profesioniștii de la nivel local și întreaga comunitate îi pot sprijini pe părinți astfel ca familia să rămână unită, iar copiii să se dezvolte armonios”, a declarat Horia Tecău. 


Sportivul, care în prezent este în recuperare după o accidentare, a participat și la activitățile pe tema igienei personale de la Centrul Comunitar, realizate prin intermediului micro-grantului oferit de UNICEF și câștigat de către Primăria din Răchitoasa. Profesioniștii de la nivel local le-au explicat copiilor cum se pot îngriji pentru a fi sănătoși, iar în pauză, copiii de toate vârstele s-au bucurat să schimbe câteva mingi cu Tecău și să îi povestească despre viața lor.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.85 secunde