HCDS se va reuni la startul săptămânii următoare. „Vrem să începem cu o victorie”

284
HCDS se va reuni la startul săptămânii următoare. „Vrem să începem cu o victorie” - fondhcds-1641585381.jpg

Articole de la același autor

A fost ziua sărbătoriților vineri la HC Dobrogea Sud. Președintele Ionuț Rudi Stănescu, antrenorul George Ionuț Buricea, jucătorii Ionuț Nistor, Ionuț Adrian Stănescu și team-managerul Ionuț Pușcașu şi-au sărbătorit onomastica.

Pentru căpitanul echipei de la malul mării, Ionuț Nistor, a fost o zi specială pentru că a jucat, în tricoul naționalei României, primul meci din campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2023.

„Am pus accent mai mult pe tactică, am lucrat foarte mult la relațiile de joc, atât în apărare, cât și în atac. Vom aborda turneul cu seriozitate maximă, chiar dacă adversarii nu sunt foarte puternici”, a declarat Ionuţ Nistor.

Pentru că selecționata Ciprului s-a retras, România va susține ultimul meci din turneul preliminar duminică, de la 18.05, contra Republicii Moldova. Ionuț Nistor și Dani Vasile vor reveni săptămâna viitoare la Constanța pentru a se alătura echipei de pe litoral, care se reunește luni după vacanța de iarnă.

„Avem o perioadă de două săptămâni și jumătate ca să pregătim 4 meciuri extraordinar de grele. Primul este cu Turda, acasă. Cel mai important meci este primul. Vrem să începem anul cu o victorie și apoi să privim spre următoarele. Sigur că ne-am dori să câștigăm titlul, dar până atunci avem foarte mult de muncă și trebuie luat totul pas cu pas”, a adăugat Nistor.

HC Dobrogea Sud, liderul Ligii Naționale la începutul anului, va juca primul meci oficial din 2022 pe 31 ianuarie, la Constanța, contra Potaissei Turda. Urmează, în februarie, o serie „de foc”, cu Steaua, la Chiajna, cu Dinamo, acasă, și cu Minaur, la Baia Mare.

Reunirea echipei după vacanța de iarnă va avea loc luni, 10 ianuarie, la ora 18.00, când este programat primul antrenament din 2022, la Sala Sporturilor.

Antrenorul George Buricea a preferat să înceapă pregătirea din momentul în care va avea la dispoziție toți jucătorii, pentru că Ionuț Nistor, Daniel Vasile, Irakli Chikovani și Marin Vegar sunt convocați la loturile naționale.

„Fiecare jucător a avut un program de pregătire individual în vacanță. De săptămâna viitoare ne revedem cu toții și începem pregătirea împreună. Nu avea rost să ne grăbim și să facem antrenamentele cu mai puțini jucători”, a declarat George Buricea.

Și Irakli Chikovani este implicat în meciuri de calificare, dar pentru EURO 2024, după ce Georgia a ieșit deja din cursa pentru CM 2023. Echipa antrenată de Sandu Iacob a remizat la Tbilisi, 22-22 cu Finlanda, și va juca duminică meciul retur din prima fază preliminară.

Marin Vegar face parte din lotul lărgit pe care Bosnia și Herțegovina l-a anunțat pentru turneul final EURO 2022, care va debuta săptămâna viitoare. Jucătorul celor de la HCDS este rezervă și ar putea ajunge mai devreme la Constanța. Și ceilalți trei internaționali vor fi de marți la pregătire, sub comanda lui George Buricea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.478 secunde