HCDS pierde în Danemarca. Un meci cu multe răsturnări, frustrări și nervi

627
HCDS pierde în Danemarca. Un meci cu multe răsturnări, frustrări și nervi - img20190209wa0009-1549731517.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a pierdut confruntarea cu Holstebro, din Danemarca, scor 25-29 (12-14), în această după-amiază, în prima etapă a grupelor Cupei EHF.
Scorul nu reflectă deloc ceea ce s-a întâmplat pe teren, poate sunt subiectiv, poate nu, însă constănțenii nu meritau să plece cu mâna goală din Danemarca. Dar haideți să o luăm cu începutul.
Prima repriză a fost una de tatonare, acomodare, în care cele două formații au mers braț la braț, cu un pic plus pentru Holstebro, însă nimic îngrijorător pentru HCDS. Actul secund a debutat prost pentru Constanța, iar Holstebro lua avantaj de patru goluri, scor 16-12. Din nou, experiența jucătorilor HCDS-ului a anihiliat orice urmă de îngrijorare. Se strâng rândurile în apărare, iar intervențiile senzaționale ale portarului macedonean Nikola Mitrevski ajută echipa să revină în joc. Constanța intră în avantaj, scor 18-17, și trece la conducerea partidei. Exceptând primele și ultimele cinci minute ale reprizei, echipa s-a comportat admirabil. Un joc aproape perfect.  Ce s-a întâmplat în ultimele cinci minute? Greu de explicat. Au apărut erori, și din păcate s-au dovedit a fi decisive. Danezii au profitat de ratările noastre și de starea de nervozitate instalată la gândul că poți câștiga în Danemarca, au marcat cinci goluri consecutive, de la 25-24 pentru HCDS, și au obținut victoria. Pentru HC Dobrogea Sud Constanța urmează duelul cu FC Porto, din Sala Sporturilor, de sâmbăta viitoare, 16 februarie, ora 14.45.


Danezii sunt întotdeauna fair-play? Ce glumă bună


Cine spunea că în Danemarca domnește civilizația și fair-play-ul, mințea cu siguranță. Văzându-se conduși pe tabelă, chiar și cu trei goluri, suporterii danezi au început să huiduie copios atacurile jucătorilor de la HCDS. Corul a ținut mai bine de 15 minute. Noi, românii, suntem obișnuiți cu astfel de manifestări, este în ADN-ul nostru. Cum spunea și Gheorghe Hagi: "Avem sânge latin, fierbe în noi", apoi am împrumutat și din influențele verilor din Balcani. Dar nu mă așteptam să văd că ne-au copiat obiceiurile și scandinavii. Nu este chiar cea mai înălțătoare trăsătură a noastra sau cea mai fair-play. Danemarca nu e țara care domină majoritatatea topurile pozitive ale Europei?. Înțeleg. Gândul că ai putea să pierzi devine insuportabil. Cu toate acestea, de un lucru sunt sigur: vor avea parte de o primire foarte călduroasă în "vulcanul" din Sala Sporturilor, pe 23 martie. Suporterii constănțeni chiar știu să se facă auziți.


Ce are Zvonko Sundovski și n-au avut ceilalți?


La ultimul time-out al partidei, când HCDS începuse să se prăbușească, am asistat la o dispută verbală foarte încinsă între antrenorul Constanței, Zvonko Sundovski și veteranul George Buricea. Nervii depășiseră orice limită. Zvonko Sundovski îl ceartă pe George Buricea, anunță că este schimbat, însă acesta nu contenește să vorbească, să gesticuleze, să dea explicații, peste antrenor, gest care îl scoate din sărite pe tehnicianul macedonean: "Mă, ce vrei? Ce vrei?", urmată de o sarabandă de cuvinte în limba sa nativă, cel mai probabil invective. Ce are Zvonko Sundovski și n-au avut Djordje Cirkovic sau Sandu Iacob, foștii antrenori? Răspunsul o să pară puțin vulgar dar este cât se poate de real, "SÂNGE ÎN INSTALAȚIE". Le-am scris cu verzale pentru a putea fi mai vizibile. Zvonko are curajul, tupeul, nebunia de a-l contra, de a-l antrena, de a-l scoate afară din echipă pe George Buricea. Există zvonuri conform cărora îndepărtările celor doi antrenori de la echipă ar fi fost influențate și de acțiunile lui George Buricea, cel care devine uneori incontrolabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8873 secunde