HCDS așteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului. Buricea și-a donat tricoul de la națională

321
HCDS așteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului. Buricea și-a donat tricoul de la națională - hcds-1586699732.jpg

Articole de la același autor

Sportul a "înghețat" la nivel planetar, din cauza pandemiei de coronavirus. Toată lumea așteaptă sfârșitul acestui coșmar și se gândește la ziua în care se va putea merge din nou la Sala Sporturilor fără teamă.

Până la ieșirea sportului din carantină, handbaliștii de la HC Dobrogea Sud respectă măsurile impuse de autorități și își urmează, fiecare, programul de pregătire individual, la domiciliu. Nimeni nu știe când se va termina această perioadă de pandemie. Totul depinde de sfârșitul stării de urgență, iar cel mai optimist scenariu spune că 15 mai ar putea fi ultima zi de izolare.

Din 17-18 mai, ar putea reîncepe pregătirea comună și, peste 7 zile, să se joace deja în Liga Zimbrilor.

Cea mai plauzibilă variantă, lansată de vicepreședintele FRH, Cristina Vărzaru, este să se dispute ultimele trei etape din sezonul regulat al Ligii Zimbrilor, fără play-off/play-out, și Final Four-ul Cupei României.

"Noi ne dorim să încheiem campionatul pe teren, să jucăm ultimele etape. Și, bineînțeles, să luptăm pentru Cupa României în turneul Final Four de la Constanța. Până atunci, handbaliștii noștri se pregătesc individual. Abia așteptăm să ne revedem, cu poftă de handbal", a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu, pentru site-ul oficial al clubului de la malul mării.

Echipa de pe litoral mai are de disputat trei meciuri în sezonul regulat: în deplasare cu CSM Reșița și Steaua și, între cele două, pe teren propriu, cu CSM Bacău.

Dinamo (55 puncte) și Potaissa Turda (50 p) sunt singurele echipe care pot câștiga, matematic, titlul, după încheierea sezonului regulat, în timp ce Minaur (43 p), HC Dobrogea Sud (42 p), CSM București (42 p), Steaua (41 p) și Dunărea Călărași (37 p) pot emite pretenții doar la medalia de bronz.
Turneul Final Four al Cupei României, programat inițial în week-end-ul 4-5 aprilie, se va juca la o dată stabilită ulterior, tot la Constanța. Semifinalele sunt: Dinamo - CSM Bacău și HC Dobrogea Sud - Politehnica Timișoara.



"Uniți contra coronavirusului"


George Buricea și Marius Mocanu au donat tricouri la licitația organizată de CSU Suceava, în cadrul campaniei "Uniți contra coronavirusului", care a strâns aproape 50.000 de lei pentru Spitalul Județean din Suceava. Cei doi au răspuns inițiativei lansate de Adrian Chiruț și Iulian Andrei, alături de alți 30 de foști sau actuali handbaliști și handbaliste.

După tricoul lui Nikola Karabatic, adjudecat pentru 2.500 lei, cel al lui George Buricea a obținut cea mai mare donație - 1.200 lei.

Una dintre cele mai înfocate fane ale echipei de la malul mării, Monica Mihăilescu, va avea astfel în "vitrină" un tricou cu care George a jucat pentru naționala României.

"Sunt fericit că am putut să strângem bani pentru spitalul din Suceava, iar eu am ajutat cu o sumă destul de consistentă, cu tricoul meu. Mă bucur că tricoul a ajuns la doamna Monica, un membru al galeriei noastre. Este și un motiv de mândrie să văd că tricoul meu s-a vândut cel mai bine dintre handbaliștii români, bineînțeles după cel al lui Karabatic, care este un star mondial. Dar nu asta este important. Important este că am putut să ajut în momente atât de grele", a declarat George Buricea, pentru site-ul oficial al HCDS.

Buricea nu a ales orice tricou pentru licitație. A fost cel cu care s-a retras de la echipa națională. Pe 14 iunie 2015, la Reșița, România învingea la scor Italia, 44-25, și câștiga precalificările pentru EURO 2018. George Buricea juca ultimul său meci ca tricolor și încheia o carieră cu peste 100 de prezențe în tricoul naționalei.

Acum, la 40 de ani, speră să aibă parte de o retragere, la Constanța, după un sezon în care a ales să revină pe teren pentru a-și ajuta echipa cu experiența sa.

Alergare pe nisip

Pandemia de coronavirus a dat însă lumea peste cap, iar carantina forțată în care au intrat competițiile interne i-a obligat și pe handbaliștii constănțeni să continue pregătirea acasă.

"Norocul meu este că mă pot pregăti în curte, că am o bandă electrică și aparate care mă ajută foarte mult. Stau aproape de plajă și am reușit să alerg pe nisip. Este o perioadă foarte grea pentru noi toți. Mă gândesc că ne putem antrena degeaba, neștiind dacă mai jucăm sau nu. Mai ales pentru mine, este foarte greu. Dar, sper să jucăm măcar ultimele trei meciuri din sezonul regulat și turneul Final Four în Cupa României, să ridicăm trofeul deasupra capului la Constanța. E motivația cea mai mare să mă antrenez", a adăugat George Buricea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.55 secunde