HC Dobrogea Sud, trei amicale cu echipe puternice, în cantonamentul din Slovenia

260
HC Dobrogea Sud, trei amicale cu echipe puternice, în cantonamentul din Slovenia - hcdobrogea-1532450736.jpg

Articole recomandate

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud au plecat într-un cantonament de două săptămâni în Slovenia, la Podcetrtek, o localitate situată la granița cu Croația, unde condițiile de pregătire sunt excelente. Echipa va sta până pe 5 august la Hotel Breza, unde va dispune de sală de fitness și piscină termală, în centrul de wellness Termalija. 


Zona în care HCDS și-a instalat cartierul general este situată la o altitudine medie de 200 de metri și oferă numeroase posibilități de antrenament, informează site-ul oficial al clubului. 


Handbaliștii antrenați de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic vor susține și trei meciuri amicale, dintre care două cu echipe de top din Slovenia - Celje, participantă în viitorul sezon al Ligii Campionilor, și Gorenje Velenje, care va evolua, ca și HCDS, în Cupa EHF. 


De asemenea, constănțenii se vor testa și în compania echipei naționale a Arabiei Saudite, care se află în Slovenia, în această perioadă. 


"A început pregătirea serioasă. Băieții au plecat într-un cantonament care, sunt convins, va fi unul reușit și foarte folositor. Vor avea trei meciuri de verificare tari. Îi așteptăm sănătoși acasă peste două săptămâni, apoi vom continua pregătirea pentru noul sezon. Avem patru jucători noi, pe care sper să-i integrăm cât mai repede, dar asta necesită multe antrenamente. Vor mai fi și alte jocuri amicale și sper să fim 100% apți la primul meci oficial, pe 25 august, când vom lupta pentru Supercupa României cu Dinamo", a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu. 


Pentru Dalibor Cutura (43 de ani), urmează al 26-lea sezon din carieră ca senior! Sârbul afișează însă aceeași atitudine pozitivă, de mare jucător, mereu pregătit să facă față unor noi provocări. După șase ani la Constanța, este încă dornic de mare performanță. 


"Suntem pregătiți să muncim bine și sper să revenim la Constanța într-o formă bună. Vom începe noul sezon cu aceleași obiective. Vrem să câștigăm Cupa României, campionatul, Supercupa", spune Dalibor Cutura. 


Dacă Cutura este veteranul echipei, mezinul se numește Alexandru Popa. La 18 ani, pivotul constănțean a prins lotul de Slovenia, unde va fi monitorizat de staff-ul tehnic. 


Alex a început handbalul cu prima grupă de copii înființată de HCM Constanța și a parcurs toate etapele ca junior, la HCM, HC Farul și HC Dobrogea Sud. În 2017, a făcut parte din echipa HC Farul medaliată cu bronz la juniori I și a câștigat titlul național la beach-handball pentru HCDS, pe plaja din Mamaia. În 2016 și 2017, a participat la școala de vară a celebrului Kiril Lazarov, în Macedonia, unde ar fi mers și anul acesta dacă nu ar fi dat bacalaureatul. Alex a terminat liceul cu media 9.14 și este proaspăt student al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității "Ovidius". 


La 16 ani, a debutat în liga secundă cu HC Farul, iar în sezonul trecut a jucat cu HCDS în Divizia A, dar în paralel și în campionatul de juniori I. Visul fostului copil de mingi care a asistat la marile meciuri ale HCM-ului s-a împlinit: se va pregăti cot la cot cu Toma și Buricea! 


HCDS a deplasat un lot alcătuit din 19 jucători în Slovenia: portarii Mitrevski, Saldatsenka și Vasile, extremele Toma, Nistor, Buricea și Csog, centrii Kevic, Cutura, Mladenovic și Ignat, interii Crnoglavac, Malinovic, Vujovic, Markoski și Chikovani, pivoții Nikolic, Mocanu și Popa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4669 secunde