HC Dobrogea Sud şi Dinamo deschid balul şi vor lupta pentru Supercupa României

257
HC Dobrogea Sud şi Dinamo deschid balul şi vor lupta pentru Supercupa României - hcdobrogea-1624376843.jpg

Articole de la același autor

Mai mult de două luni au rămas până la fluierul de start al primului meci oficial după pauza competiţională în handbalul masculin românesc. Respectând obiceiul ultimilor ani, noua stagiune se deschide cu partida din Supercupă, Constanţa intrând în bătălia pentru trofeu.

Pe 25 august, HC Dobrogea Sud va lupta pentru Supercupa României contra campioanei Dinamo Bucureşti, un meci care prefaţează tradiţional noul sezon.

Pe 29 august, este programată prima etapă din Liga Naţională - ediţia 2021/2022. Echipa constănţeană va întâlni, în deplasare, pe CSM Bucureşti. Va urma primul meci acasă, cu HC Buzău, iar conducerea clubului speră ca acest joc să fie găzduit de o Sală a Sporturilor plină de suporteri în tribune.

În tur, HC Dobrogea Sud va juca, în deplasare, cu Potaissa Turda, Dinamo Bucureşti, CSM Bacău, CSM Alexandria, CSU din Suceava şi, cel mai probabil, cu Universitatea Cluj, care o va înlocui pe nou-promovata ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. Gruparea harghiteană nu a reuşit să obţină susţinerea financiară necesară participării în primul eşalon, astfel că se va înscrie în Divizia A şi în sezonul viitor.

„Din cauza lipsei unei susţineri financiare adecvate, ar putea exista riscul să nu putem termina campionatul în primul eşalon, astfel că înscrierea în Liga Naţională nu ar fi un gest responsabil din partea noastră”, a transmis conducerea clubului din Odorheiu Secuiesc.

În schimb, la Constanţa vor mai veni, în această toamnă, adversari puternici, precum Steaua Bucureşti, Minaur Baia Mare, CSM Focşani şi Poli Timișoara.

Aflaţi, momentan, în vacanţă, handbaliştii constănţeni se vor reuni luna viitoare, pe 19 iulie. După vizita medicală şi câteva zile de pregătire pe plan local, în data de 1 august, echipa va pleca într-un cantonament, care va fi urmat de câteva meciuri amicale.

HC Dobrogea Sud va lupta nu numai în bătăliile interne, campionat şi Cupa României, ci şi în cupele continentale, fiind înscrisă în sezonul 2021/2022 al EHF European League.

XXX

Sârbul Goran Kurteş, fratele regretatului tehnician al HCM Constanţa Zoran Kurteş, este noul antrenor al echipei feminine de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, după ce Florentin Pera a prins un contract în străinătate, la ŢSKA Moscova.

Kurteş, care a fost până acum secund la SCM, va conduce un staff tehnic care le mai cuprinde pe Maria Rădoi (antrenor secund) şi Ildiko Kerekes Barbu (antrenor cu portarii), dar şi pe preparatorul fizic Aleksandar Tunguz.

Fost jucător în naţionala Serbiei, Goran Kurteş le-a mai antrenat în Serbia pe Mladost Backi Jarak, Crvena Zvezda Mokrin, Crvenka Crvenka, Kikinda şi Jugovic Kac, iar în România, pe CS Tomis Constanţa şi CSM Ploieşti.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0929 secunde