Președintele Ionuț Stănescu:

"HC Dobrogea Sud s-a autodepășit de la an la an!"

637

Articole de la același autor

Ce-a fost bine, ce-a fost rău. Cine rămâne și cine pleacă de la echipă. Ce viitor are handbalul masculin constănțean. Acestea au fost câteva dintre temele analizei sezonului 2018-2019 al HC Dobrogea Sud, analiză realizată de conducerea clubului. 


Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu, spune că echipa sa a terminat un an greu, în care a jucat finala campionatului și și-a asigurat prezența în viitoarea ediție a Cupei EHF. Mai mult, având în vedere rezultatele de la nivel de copii și juniori, se poate spune că viitorul clubului este asigurat. 


"Este cel mai bun an din punct de vedere al campionatului intern. Pentru prima dată, am ajuns în finală, fără să pierdem vreun meci în 2019. Asta spune multe despre valoarea echipei și a clubului. HC Dobrogea Sud s-a autodepășit de la an la an. Sper ca anul viitor să avem satisfacții mult mai mari. Mă bucur nespus pentru echipele de copii și juniori care vor fi prezente la turneele finale. Este primul an în care avem Academia completă, cu echipe la toate categoriile de vârstă", a declarat, într-o conferință de presă, președintele Stănescu. 


Activitatea Academiei HCDS este una intensă în această perioadă. Astfel, juniorii II au plecat, marți, la Târgu Mureș, unde vor evolua în Grupa A a turneului final, alături de Academia Minaur Baia Mare, CSM Bacău și LPS Piatra Neamț, juniorii IV vor juca și ei la turneul final, peste două săptămâni, iar cei mai mici vor participa, în week-end la Festivalul Național de mini-handbal, informează site-ul oficial al clubului.


Un buget care ține șapte echipe 
În ceea ce privește bugetul clubului, președintele Stănescu spune că, la realizarea sa, trebuie ținut cont de faptul la HCDS nu are numai echipa din Liga Națională, ci și Academia de copii și juniori. 


"Nu putem să ne comparăm cu alte cluburi care au doar echipă de seniori. Noi avem șapte echipe. Este adevărat, cheltuielile sunt mult mai mici decât la echipa mare, dar o parte semnificativă din bugetul nostru se îndreaptă spre Academie. Mai ales că federația a schimbat sistemul competițional la juniori și sunt multe deplasări foarte lungi, deci și cheltuieli mai mari", a explicat Ionuț Stănescu. 
Academia cuprinde două echipe de mini-handbal, câte una la juniori IV, III, II și I, plus echipa de tineret din Divizia A și cea de seniori din Liga Națională. 


Opt străini au plecat de la echipă  
În afară de George Buricea, care s-a retras, alți opt handbaliști au părăsit echipa la finalul acestui sezon, fie că nu li s-au prelungit contractele, fie că au primit oferte financiare mai bune și au ales să plece. Și toți sunt străini: Nikola Mitrevski, Viaceslav Saldatsenka, Dalibor Cutura, Janko Kevic, Nemanja Mladenovic, Velko Markoski, Nikola Crnoglavac și Stevan Vujovic. 


"Participarea în cupele europene a avut și alte efecte. A crescut cota unor jucători, au apărut oferte mai bune și, normal, jucătorii profesioniști se duc unde le este mai bine. Vom aduce jucători mai tineri, ne dorim români, să facem o echipă mai puternică. Vin 4 jucători, deocamdată", a precizat președintele Stănescu. 


După plecarea portarilor Mitrevski și Saldatsenka, la HC Dobrogea Sud va reveni Daniel Vasile. Împrumutat în iarnă la CSM Făgăraș, talentatul goal-keeper aflat sub contract încă din 2015 cu HCDS a convins staff-ul tehnic că poate fi o piesă de bază în echipă, alături de titularul postului, Ionuț Iancu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde