HC Dobrogea Sud mizează pe doi portari tineri în noua stagiune

427
HC Dobrogea Sud mizează pe doi portari tineri în noua stagiune - hcdobrogea2-1626113547.jpg

Articole de la același autor

Conducerea clubului HC Dobrogea Sud a anunţat, luni, 12 iulie, că va miza în noua ediţie a Ligii Naţionale de handbal masculin pe trei portari.

Titular va fi Daniel Vasile, convocat în ultima perioadă şi la naţionala României, iar alături de el vor fi tinerii „delfini” de la Academia HCDS Gabriel Chilianu şi Gabriel Preda. Ambii au bifat minute şi în turneele din stagiunea precedentă, iar anul acesta bat la porţile consacrării.

În vârstă de 21 de ani (este născut în data de 24 aprilie 2000), Gabriel Chilianu măsoară 1,92 m, cântăreşte 105 kg şi va îmbrăca tricoul cu numărul 12. La rândul său, Gabriel Preda (19 ani, născut la data de 14 ianuarie 2002) impresionează prin calităţile fizice: un „colos” de 1,95 m şi 110 kg, care va juca cu numărul 1 pe tricou.

„Este încă o dovadă că şcoala noastră de handbal produce jucători de valoare pentru prima echipă şi reuşeşte să ducă mai departe misiunea acestui sport în oraşul de la malul mării”, a declarat preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

În perioada de transferuri, HC Dobrogea Sud l-a pierdut pe portarul Ionuţ Iancu, om de bază inclusiv la naţionala României, plecat la Steaua Bucureşti.

În schimb, HC Dobrogea Sud şi-a asigurat, vara aceasta, serviciile a şase noi jucători: românii Liviu Caba (21 de ani, inter stânga, de la Politehnica Timişoara) şi Mihai Loghin (25 de ani, extremă stânga, de la CS Medgidia), slovenul Leon Raso (25 ani, conducător de joc, de la Trimo Trebnje), sârbul Strahinja Stankovic (30 de ani, extremă dreapta, de la Vojvodina Novi Sad), croatul Marko Buvinic (29 de ani, inter dreapta, de la Nexe Nasice) şi bosniacul Marin Vegar (31 de ani, inter stânga de la Eurofarm Pelister).

Pentru handbaliştii de la HCDS, săptămâna aceasta este ultima de vacanţă, reunirea lotului fiind programată luni, 19 iulie. Pe 1 august, jucătorii antrenaţi de Djordje Cirkovic şi George Buricea vor pleca în cantonament, care va fi urmat de câteva meciuri amicale.

HC Dobrogea Sud se va bate pentru Supercupa României cu Dinamo București, pe 25 august, iar patru zile mai târziu, va debuta în noul sezon al Ligii Naţionale, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

XXX

Naţionala feminină de handbal-tineret a României (selecţioner Horaţiu Paşca) s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de la Celje (Slovenia), după ce a învins, scor 27-25 (14-10), reprezentativa Cehiei, în ultimul său meci din Grupa D.

În clasamentul final al grupei, Ungaria a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de România (4 p), Cehia (2 p) şi Norvegia (0 p).

România face parte din Grupa principală 2, alături de Franţa, Ungaria şi Croaţia. Marţi, 13 iulie, România va înfrunta Croaţia, iar miercuri, 14 iulie, e programat jocul cu Franţa. Primele două clasate se califică în semifinale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4044 secunde