HC Dobrogea Sud l-a transferat pe Liviu Caba. „E cel mai promiţător tânăr handbalist din România”

317
HC Dobrogea Sud l-a transferat pe Liviu Caba. „E cel mai promiţător tânăr handbalist din România” - hcdobrogeasud2-1624979396.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, pentru HC Dobrogea Sud este săptămâna transferurilor. Conducerea clubului de pe litoral a anunţat, marţi, 29 iunie, numele primului handbalist care vine să întărească lotul constănţean în vederea noii stagiuni.

Este vorba despre Liviu Caba, ales cel mai bun jucător U21 din campionat, în sezonul 2019/2020, fiind legitimat ultima dată la Politehnica Timişoara. Născut în data de 21 iunie 2000, Liviu Caba are o talie foarte bună (1,97 m înălţime, 100 kg greutate), evoluează pe postul de centru inter stânga, dar poate fi folosit şi drept coordonator de joc.

„Este cel mai promiţător tânăr handbalist din România, un jucător complet, foarte bun atât pe faza ofensivă, cât şi în apărare. Contractul semnat este valabil pe trei ani şi va purta numărul 21 pe tricou.

Îi urăm mult succes şi la cât mai multe performanţe pentru Constanţa”, a declarat preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Momentan, handbaliştii constănţeni se află în vacanţă, reunirea fiind programată pe 19 iulie, zi în care antrenorii Djordje Cirkovic şi George Buricea vor avea la pregătire jucători noi, care îi vor înlocui în lot pe handbaliştii care au părăsit Constanţa la finele sezonului recent încheiat: extrema Fabio Chiuffa (Brazilia), portarul Ionuţ Iancu şi centrii Ciprian Şandru şi Sabin Ignat.

Pe 1 august, „delfinii” vor pleca în cantonament, care va fi urmat de câteva meciuri amicale. HC Dobrogea Sud va juca pentru Supercupa României cu Dinamo București, pe 25 august, iar patru zile mai târziu, va debuta în noul sezon al Ligii Naţionale, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

Constanţa se va bate pe trei fronturi în sezonul viitor: în Liga Naţională, unde va avea o misiune foarte dificilă, după ce multe cluburi au perfectat transferuri importante, în Cupa României şi în cupele europene, fiind înscrisă în EHF European League.

XXX

A căzut cortina peste ediţia de anul acesta a Campionatului Naţional de handbal-juniori IV. Tinerii handbalişti de la HC Dobrogea Sud au evoluat în turneul semifinal, dar nu au reuşit calificarea în faza finală.

Găzduit de municipiul Bucureşti, turneul final s-a încheiat cu victoria celor de la HC „Talentul este Cheia” Bucureşti, campioana fiind urmată, în ordine, de CSM Bucureşti şi CSM Ploieşti.

La final, s-au acordat trei premii speciale: golgheter: Eduard Pîrlogea (CSM Progresul Băileşti); cel mai bun portar: Andrei Pop 
(CSM Ploieşti); cel mai bun jucător: Denis Mangalea (HC JR BB Buzău).

Iar Campionatele Naţionale de junioare IV au fost organizate la Râmnicu Vâlcea, configuraţia podiumului fiind următoarea: 1. CSM Bucureşti, 2. CSU Ştiinţa Bucureşti, 3. Academia Junior Ploieşti. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2986 secunde