HC Dobrogea Sud Constanța, gata de confruntarea cu TTH Hostelbro, din grupele Cupei EHF

299
HC Dobrogea Sud Constanța, gata de confruntarea cu TTH Hostelbro, din grupele Cupei EHF - hcdobrogea-1549643510.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța va debuta sâmbătă, 9 februarie, de la ora 16.00, în grupele Cupei EHF, în țara campioanei mondiale Danemarca, acolo unde îi va întâlni pe cei de la TTH Hostelbro.

Nu este prima dată când formația de pe litoral înfruntă handbalul nordic. Anul trecut, în turul doi preliminar al grupelor Cupei EHF, HCDS a trecut de norvegienii de la BSK Handball Elite, cu 51-44 (la general), iar anul acesta, înaintea grupelor, formația de pe litoral a dispus de suedezii de la HK Malmo, cu 57-50.

"Se poate spune că am luat contact cu handbalul nordic și știm foarte bine la ce să ne așteptăm, dar danezii sunt mai buni. Să nu uităm că sunt campionii mondiali și au în lot jucători de superclasă, care evoluează în Germania, Franța sau Spania. Va fi foarte greu, ei au prima șansă, dar mergem acolo să luptăm pentru un rezultat cât mai bun", a declarat președintele celor de la HCDS, Ionuț "Rudi" Stănescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Constănțenii antrenați de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic au un moral bun după revenirea în Liga Națională, în care au obținut trei succese din tot atâtea partide, fiind pe locul secund. Nici danezii n-au simțit gustul înfrângerii în acest an, înregistrând două victorii. În ultima etapă, TTH Hostelbro a învins pe Bjerringbro Silkeborg, în deplasare, scor 37-33, și se clasează pe locul trei în 888ligaen, primul eșalon al Danemarcei.

"Au marcat 37 de goluri la Silkeborg. Asta spune mult despre forța lor. O echipă care aleargă mult, stilul nordic, handbal curat, în viteză. Și noi suntem pregătiți fizic, dar și psihic. Avem un moral foarte bun după cele trei victorii din campionat. Ne vom juca șansa, chiar dacă ei sunt favoriți. Pentru noi este o provocare să obținem un rezultat bun în țara campioanei mondiale", a completat fostul portar al Constanței și al naționalei României.

În cea de-a doua partidă a grupei, portughezii de la Porto vor juca pe teren propriu împotriva spaniolilor de la Cuenca, tot sâmbătă, dar de la ora 20. Primul meci al HCDS-ului în Sala Sporturilor este programat sâmbăta viitoare, pe 16 februarie, de la ora 15.45, împotriva formației FC Porto Handball.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5116 secunde