Europa Handball League

HC Dobrogea Sud aşteaptă meciul cu Sporting. Buricea, după 15 ani la Lisabona

223
HC Dobrogea Sud aşteaptă meciul cu Sporting. Buricea, după 15 ani la Lisabona - hcds-1599760481.jpg

Articole de la același autor

George Buricea se află la cel de-al 20-lea sezon în Europa. Veteranul echipei HCDS spune că Sporting Lisabona este un adversar foarte dificil, dar nu imposibil de eliminat.

Cu 15 ani în urmă, HCM Constanța o scotea pe Sporting din Cupa Cupelor, în turul 3, cu victorii în ambele manșe, 32-30 la Lisabona și 28-22 la Constanța. Buricea, Toma și Stănescu au jucat în acel sezon de referință, încheiat cu câștigarea trofeelor interne și o prezență în semifinalele Cupei Cupelor.

Între timp, handbalul portughez a evoluat foarte mult, iar Sporting a devenit o echipă de top, cu mulți jucători străini valoroși și prezențe constante în Champions League.

„După 15 ani, mă întorc la Lisabona. Îmi aduc aminte cu plăcere de acea deplasare, din anul 2005. Am jucat atunci semifinale în Cupa Cupelor. Sperăm să facem și acum un sezon european foarte bun. Va fi foarte greu, pentru că au echipă foarte bună, știm că au jucat cu Dinamo în Liga Campionilor și au pierdut la două goluri în play-off, chiar anul acesta. Dar și noi avem o echipă bună, poate nu foarte închegată încă. Onur și Komogorov abia au venit. Avem nevoie de timp. Dar eu spun că vom arăta din ce în ce mai bine. Sporting este favorită, dar suntem pregătiți pentru orice. Sperăm să fim noi cei care vor merge în grupe”, a declarat Buricea, pentru site-ul oficial al clubului constănţean.

Brazilianul Fabio Rocha Chiuffa a venit în 2019 la Constanța după ce a evoluat un sezon în tricoul lui Sporting.

„Cred că au o echipă cu adevărat bună. Au jucători valoroși, aleargă mult, sunt rapizi, puternici, dar și noi avem jucători la fel de buni. Cred că sunt șanse 50-50, cine va face mai puține greșeli va câștiga. Eu sper și mi-aș dori foarte mult să ne calificăm”, a spus Chiuffa.

XXX

Meciul tur se va juca marți, 22 septembrie, de la ora 19.45, la Constanța, iar returul, pe 29 septembrie, la Lisabona. Până atunci, însă, HC Dobrogea Sud se pregătește pentru startul competițiilor interne. În week-end, se joacă turneul Final 4 al Cupei României, la Sfântu Gheorghe, iar săptămâna viitoare, tot acolo, primele trei etape din sezonul 2020-2021 al Ligii Zimbrilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5242 secunde