HC Dobrogea Sud ar putea participa în European League la handbal masculin

189
HC Dobrogea Sud ar putea participa în European League la handbal masculin - veste-1591196760.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud a primit o veste foarte bună din partea Federației Europene de Handbal. Cupa EHF, în care constănțenii sunt deja calificați, va trece pe locul al treilea ca valoare în competițiile europene, în timp ce în locul acesteia se va forma o altă competiție: European League.

Vestea bună vine prin prisma faptului că echipa de la malul mării își va depune o solicitare pentru a participa în European League și are toate șansele să reușească acest lucru.

"Așa cum știe toată lumea, ne-am câștigat dreptul de a evolua în EHF Cup. Acum, European League a preluat, într-un nou format, fosta Cupă EHF, în care am jucat și noi trei sezoane. După ce ne-am consultat cu Federația Română de Handbal, am solicitat un upgrade pentru European Handball League", a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu.

Federația Europeană de Handbal pune accent pe infrastructură la oferirea de wild-card-uri. Demararea lucrărilor de construcție la Sala Polivalentă din Complexul "Badea Cârțan" și accesul rapid la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu sunt puncte importante în dosarul formației de la țărmul mării.

European League va avea un format nou din sezonul 2020-2021, cu două tururi preliminare și grupe de șase echipe. Nivelul competiției va fi însă, categoric, mai ridicat decât până acum, pentru că vor fi mult mai multe echipe de top. În același timp, Liga Campionilor și-a schimbat formatul și va avea la start doar 16 echipe.

"Echipa va începe pregătirea peste trei săptămâni. Antrenorul Djordje Cirkovic a fixat reunirea pentru 22 iunie. Vor fi două luni de pregătire până la startul sezonului", a adăugat președintele Stănescu.

Noul sezon competițional va începe pe 19 august, dacă nu intervin alte probleme, iar turneul Final Four al Cupei României ar trebui să aibă loc în week-end-ul 14-15 august.

Există însă și varianta ca Federația Română de Handbal să anuleze turneul Final Four al Cupei României, din motiv că, indiferent cine va câștiga trofeul, participarea în cupele europene ale echipelor românești nu va fi influențată de acest aspect.

Până în prezent nu s-a luat nicio decizie în acest sens, astfel că HCDS se pregătește să întâlnească în semifinalele competiției formația Politehnica Timișoara. În celălalt meci din "careul de ași", vor da piept Dinamo București și HC Bacău.

XXX

După ce, marți, HCDS a anunțat despărțirea de antrenorul cu portarii, Alexandru Buligan, iată că au apărut și primele declarații din partea conducătorilor formației constănțene.

"Îi mulțumim pentru tot ce a făcut aici, un adevărat profesionist! Nu am mai prelungit contractul. Asta este viața sportivilor, a antrenorilor. Vor mai urma plecări, dar și sosiri. Ne vom despărți, din păcate, și de alții, dar căutăm cele mai bune soluții pentru a fi competitivi în sezonul următor, să ne batem pentru obiective îndrăznețe, așa cum i-am obișnuit pe fanii noștri", a mai spus președintele Ionuț Stănescu.

Alexandru Buligan (60 de ani) a activat la Constanța vreme de cinci sezoane. În perioada 2010 - 2014, a fost antrenor cu portarii la HCM, alături de care și-a trecut, în bogatul său palmares, patru titluri naționale și patru Cupe ale României, dar și o prezență în Final 4 Cupa EHF, la Berlin. După o experiență de cinci ani în Israel, a revenit, în vara lui 2019, la Constanța, pentru a intra în rândurile "delfinilor". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4387 secunde