Liga Națională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud a urcat pe podiumul clasamentului

239
HC Dobrogea Sud a urcat pe podiumul clasamentului - handbal-1582317723.jpg

Articole de la același autor

11 victorii în Liga Zimbrilor! HC Dobrogea Sud continuă seria invincibilă cu succesul clar de joi seară, de la Vaslui și a urcat pe podium, cel puțin până la meciul Minaur Baia Mare - Steaua București, programat duminică. 


HC Dobrogea Sud a făcut un meci bun în deplasarea de la Vaslui, încununat cu un nou succes. Primele 20 de minute au stat sub semnul echilibrului, s-a mers cap la cap, moldovenii și constănțenii alternând la conducere. Finalul reprizei a aparținut echipei de pe litoral (12-11), iar startul reprizei secunde a fost momentul desprinderii pe tabelă: 16-12 pentru Constanța, care, în ciuda eforturilor gazdelor, pe alocuri disperate, n-a mai putut fi ajunsă! 


Apărarea dobrogeană a fost la înălțime, iar portarul Ionuț Iancu a dat siguranță echipei cu intervențiile sale, ba chiar a marcat un gol. Goal-keeper-ul, care a împlinit 26 de ani pe 18 februarie, a apărat 60 de minute și și-a făcut un frumos cadou pentru ziua sa. 


Pe linia de 9 metri, Malinovic și Șandru au fost principalii marcatori, dar HCDS a punctat din toate pozițiile. 
Înainte de meci, antrenorul Djordje Cirkovic își avertiza elevii să nu apară automulțumirea după seria bună și victoria la pas din meciul cu Focșani, însă pofta de joc de la Vaslui a demonstrat că au încă "foame" de victorii. 


La Vaslui, Djordje Cirkovic și Alexandru Buligan au mizat doar pe 10 jucători: Iancu 1 gol - Malinovic 7, Șandru 5, Nistor 3, Chikovani 2, Andrei 2, Nikolic 1, Buricea 1, Mocanu 1, Simovic. 


Clasament: 1. Dinamo 46 puncte (18 meciuri), 2. Potaissa Turda 38 p (17 m), 3. HCDS 36 p (19 m), 4. Steaua 35 p, 5. Minaur 34 p, 6. CSM București 32 p, toate cu câte 18 meciuri. 


Programul etapei a 19-a: duminică: Minaur - Steaua, Potaissa Turda - CSM Bacău, CSM Făgăraș - Dunărea Călărași, CSM Focșani - Politehnica Timișoara; luni: CSM București - HC Buzău. 


Juniorii au ratat semifinalele Jocurilor Mediteraneene 
Naționala masculină de handbal-juniori a României a fost învinsă în sferturile de finală la Jocurile Mediteraneene de la Atena, scor 19-30, de reprezentativa similară a Muntenegrului, tricolorii ratând astfel calificarea în semifinale, informează site-ul oficial al clubului constănțean. 


Cei trei jucători ai Academiei HC Dobrogea Sud componenți ai lotului tricolor, Ionuț Stănescu, Rareș Costea și Andrei Bruj, au mai rămas însă în Grecia, pentru a disputa meciuri de clasament pentru locurile 5-8. 


Celelalte semifinaliste sunt: Spania (21-14 cu Bahrain), Serbia (24-23 cu Tunisia) și Croația (22-18 cu Egipt). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6096 secunde