HC Dobrogea Sud a plecat în cantonament la Cheile Grădiștei

436

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța s-a reunit, luni seară, la Sala Sporturilor, pentru a susține primul antrenament al anului 2018. 


Ședința tehnică a fost condusă de către directorul coordonator al Academiei de Handbal Dobrogea Sud Constanța, Aihan Omer, deoarece principalul Sandu Iacob este în cantonament cu naționala de tineret a României, iar secundul Marko Isakovic este alături de naționala Serbiei, acolo unde îndeplinește aceeași funcție precum cea de la Constanța. 


De asemenea, au mai lipsit jucătorii Nikola Mitrevski, Velko Markoski (ambii din Macedonia), Stevan Vujovic (Muntenegru), Dejan Malinovic (Bosnia), Nikola Crnoglavac (Serbia), Dragoș Soare (România), Daniel Susanu și Andrei Alexandru (România tineret), convocați în loturile naționale. 


Cei doi macedoneni, Mitrevski și Markoski, împreună cu muntenegreanul Vujovic, vor fi prezenți la Campionatul European din Croația, ce va avea loc în perioada 12-28 ianuarie. 
La rândul său, pivotul muntenegrean Mladen Rakcevic a ratat primul antrenament al sezonului din pricina întârzierilor înregistrate de zborul său. 
v v v
Printre cei 14 jucători prezenți pe parchetul Sălii Sporturilor, s-a numărat și Predrag Vujadinovic, cel care așteaptă cu nerăbdare verdictul instanțelor competente în vederea obținerii cetățeniei române. Acesta speră ca actele să devină oficiale înaintea începerii părții secunde a Ligii Naționale, mai exact pe 1 februarie, atunci când HC Dobrogea Sud va juca pe terenul Politehnicii Timișoara. 
Iată lotul complet avut, luni seară, la dispoziție de Aihan Omer: Nemanja Mladenovic, Dalibor Cutura, Predrag Vujadinovic, Dane Sijan, Dan Vasile, Sabin Ignat, Mihai Rohozneanu, Alexandru Bologa, Bogdan Tudorancea, Ionuț Nistor, Zoran Nikolic, Laurențiu Toma, George Buricea, Gabriel Ilie (junior). 


"Trebuie să strângem rândurile rapid și să facem o pregătire ca la carte, deoarece va urma o perioadă destul de dificilă, cu meciuri tari. Obiectivele sunt mari și toată lumea trebuie să fie conectată la cel mai înalt nivel. Publicul constănțean își dorește un nou trofeu, dar trebuie să aibă un pic de răbdare, fiindcă este un grup tânăr, proaspăt format, cu antrenori tineri, și au nevoie de toată susținerea lor", a completat Aihan Omer. 


v v v


Aflată momentan pe locul 4 în clasamentul Ligii Naționale, HCDS nu a rămas prea mult timp pe litoral. În această dimineață, handbaliștii pleacă în cantonament la Cheile Grădiștei (județul Brașov), acolo unde vor sta nouă zile și vor susține cel puțin trei partide de verificare, în compania liderului campionatului, Steaua București, și CSM Făgăraș. 


Bucureștenii sunt activi pe piața transferurilor, în această perioadă. Steaua a reușit înregimentarea interului dreapta Nikola Kedzo, ultima oară la AS Albatro Handball Siracusa, cel care a îmbrăcat tricoul HCM-ului Constanța în anul 2014. Croatul a prins atunci perioada de declin financiar a HCM-ului, iar după doar două luni, s-a decis rezilierea pe cale amiabilă a înțelegerii. 
Dobrogenii, prin vocea președintelui Ionuț Stănescu, au anunțat că nu se gândesc să facă transferuri în această iarnă. 


"Avem un lot numeric și valoros. Nu cred că mai avem nevoie de întăriri. Echipa devine din ce în ce mai omogenă, nu și-a atins potențialul maxim, iar eu sunt destul de optimist că o va face la momentul potrivit. Mergem la Cheile Grădiștei pentru «acumulare» fizică și pentru a ne găsi ritmul", a declarat președintele Stănescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5733 secunde