HC Dobrogea Sud a pierdut meciul cu Dinamo, din finala Cupei României

176
HC Dobrogea Sud a pierdut meciul cu Dinamo, din finala Cupei României - hcds-1600107488.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud și Dinamo Bucureşti s-au bătut admirabil în primul derby al sezonului. Un duel de talie europeană, între două echipe valoroase, care ne reprezintă în EHF European League.

Dinamo și-a confirmat statutul de favorită și a câștigat cu 24-21 (11-10), cucerind astfel singurele două trofee decernate pentru sezonul trecut: Cupa și Supercupa României.

Meciul a fost extrem de echilibrat în primele 40 de minute. Am ținut sub presiune adversarul cât timp Ionuț Iancu a fost greu de bătut, Zoran Nikolic a finalizat inspirat de la semicerc, iar Vitaly Komogorov a găsit culoare pentru a arunca în forță de la 9 metri.

Iranianul Saeid Heidarirad a făcut minuni, însă, în poarta lui Dinamo, iar interul stânga croat Ante Kuduz, votat cel mai bun jucător al sezonului trecut în Liga Zimbrilor, a ieșit la rampă la jumătatea reprizei secunde, când Dinamo a rupt echilibrul partidei.

De la 11-12, în minutul 34 (gol Komogorov), Dinamo a întors scorul la 17-15, în minutul 43, și datorită șarjelor lui Vujic, iar apoi a accelerat, pe mâna lui Kuduz, la 19-15, în minutul 46. Noua achiziție Javier Humet a mai pus două goluri în plus pe tabelă, 21-15, și a făcut imposibilă revenirea băieților lui Djordje Cirkovic.

„Delfinii” au redus diferența pe final și au încheiat meciul cu fruntea sus în fața unei echipe care și-a demonstrat din plin valoarea în sezonul trecut al Ligii Campionilor.

Câștigătoare a Cupei României în 2017, Dinamo a luat titlul în 2016, 2017, 2018 și 2019, nu și în 2020, când a încheiat Liga Zimbrilor pe locul 1, dar titlul nu s-a acordat, pentru că întrecerea internă a fost întreruptă în luna martie, din cauza pandemiei.

„O felicit pe Dinamo. Este o echipă care știe să joace meciuri ca acesta. O echipă plină de experiență. Noi am jucat bine 40 de minute. În 6 contra 5 am greșit, ei s-au dus la 4-5 goluri și am pierdut meciul”, a declarat antrenorul Djordje Cirkovic.

Pentru HC Dobrogea Sud, au jucat: Iancu 11 intervenții, Vasile - Chiuffa, Chikovani 1 gol, Șandru 3, Nikolic 5, Komogorov 6, Andrei 2, Nistor 1, Radojevic 1, Blazevic, Simovic, Ilie 1, Susanu 1, Onur.

XXX

HCDS Constanţa se va concentra, după această finală cu Dinamo, pe meciul din turul al doilea preliminar al European Handball League, în care va da piept cu Sporting Lisabona.

Constănţenii vor juca primul meci pe teren propriu, pe 22 septembrie, iar apoi vor merge la Lisabona, acolo unde vor susţine returul pe 29 septembrie.

Partida de pe teren propriu cu lusitanii va avea loc la Sala Sporturilor, cu începere de la ora 19.45. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7236 secunde