Preliminariile Campionatului European 2022

Handbalul se mai joacă şi cu sufletul. „Un egal cu Suedia ar fi cât o victorie”

181
Handbalul se mai joacă şi cu sufletul. „Un egal cu Suedia ar fi cât o victorie” - handbalul-1604419420.jpg

Articole de la același autor

Pentru naționala masculină de handbal a României, la orizont se întrezăresc primele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European 2022. Pe 5 noiembrie, tricolorii vor întâlni Suedia, în deplasare, iar pe 8 noiembrie, este programat meciul cu Muntenegru, la Baia Mare.

Prezent la primul antrenament al elevilor lui Rareș Fortuneanu, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că i-ar plăcea ca jucătorii care se apropie de finalul carierei să evolueze la EURO 2022.

„Dorim să ne calificăm și pornim preliminariile cu acest lucru în minte. Avem în lot câțiva jucători aflați pe final de carieră, în același timp sunt și jucători la început de drum la națională, este un mix care s-ar putea să genereze performanță și mi-ar plăcea ca cei care se apropie de final de carieră să o facă printr-o calificare și să evolueze la un turneu final major”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, preşedintele Alexandru Dedu.

„Cu Suedia nu o să fie uşor, au jucători cu multă experienţă, sunt o naţională mai bine clasată decât noi, dar plecăm cu multă încredere. Suedia nu e intangibilă, în sport se pot întâmpla surprize din toate părţile. Ne luptăm direct cu Muntenegru, o echipă cu care am mai avut meciuri, victorii împărţite, ne batem cu ei de la egal la egal”, a adăugat Dedu.

Revenit la lotul național după aproape doi ani, „veteranul” Alex Csepreghi pleacă la drum cu încredere.

„Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși o calificare. Meciul cu Suedia este cel mai greu, ei au o echipă bună, joacă un handbal modern, au jucători care evoluează în Germania. Noi știm că handbalul se joacă și cu sufletul, iar asta este soluția noastră”, a declarat fostul jucător al HCM Constanţa, în prezent legitimat la CS Minaur Baia Mare.

Constanţa ţine poarta

Printre jucătorii convocaţi pentru „dubla” cu Suedia şi Muntenegru, se numără şi portarii de la HC Dobrogea Sud Ionuţ Iancu şi Dani Vasile, dar şi Mihai Popescu, fostul goal-keeper din perioada de aur a HCM Constanţa, care joacă în Franţa, la Saint Raphael.

Căpitan al naţionalei tricolore, Mihai Popescu este de părere că un egal cu Suedia valorează cât o victorie.

„Un vis de-al meu este să merg la EURO şi le-am cerut tinerilor coechipieri să mă ajute să-mi îndeplinesc visul. Avem toate şansele, Suedia şi Muntenegru sunt favorite în faţa noastră, dar trebuie să credem că putem. Un egal cu Suedia este cât o victorie. Determinarea de a ajunge la un turneu final după atâta timp este forţa noastră. Pentru unii dintre noi ar putea fi ultimul turneu final. Eu încă mă gândesc, nu am luat nici o decizie clară în privinţa viitorului”, a declarat Popescu.

Naţionala masculină de handbal a României nu s-a mai calificat la un turneu final de Campionat European din 1996. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5463 secunde