Handbaliștii de la HCDS își doresc reluarea sezonului competițional

242
Handbaliștii de la HCDS își doresc reluarea sezonului competițional - handbalistii-1588346835.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud așteaptă cu nerăbdare reluarea sezonului competițional și participarea în Final Four-ul Cupei României, competiție care se va disputa chiar în Sala Sporturilor din Constanța, însă cel mai probabil fără spectatori.

În perioada de pandemie de Coronavirus, handbaliștii constănțeni se antrenează acasă, după un program bine stabilit de staff-ul tehnic.

Oficialii clubului de la malul mării au grijă ca pe pagina oficială de Facebook și pe site-ul oficial să apară în permanență informații noi despre echipă, dar și fel de fel de postări amuzante și jocuri, care să îi binedispună pe suporterii celor de la HCDS.

În urmă cu aproximativ o săptămână, președintele clubului constănțean, Ionuț Rudi Stănescu, declara pentru site-ul oficial al echipei că este nerăbdător ca sezonul să se reia și Sala Sporturilor să fie din nou plină la meciurile celor de la HCDS.

"Părerea mea este că acest virus va exista și în iunie, și în august și în decembrie. Vrem nu vrem trebuie să ne obișnuim cu el! Ne-am dori să se reia activitatea sportivă, ne este dor de handbal, dar vrem să jucăm în condiții sigure. Nu cred că varianta disputării ultimelor trei etape de campionat sub formă de turneu este cea mai bună. Ar fi prea multe meciuri într-un timp scurt, mai ales după două luni de pauză. Noi am vrea să se joace acasă la fiecare. Dacă se va putea cu spectatori, cu atât mai bine, jucăm și pentru ei, dar aceste aspecte se vor lămuri după 15 mai, când vom avea mai multe date legate de evoluția coronavirusului. În privința Cupei României, ne bucurăm că turneul Final 4 se ține la Constanța. Marea mea temere este că s-ar putea să se joace fără spectatori" , a spus Rudi Stănescu.

HCDS este pe locul 4 în acest moment în Liga Națională, cu 42 de puncte acumulate în 23 de meciuri.

Conform variantei aprobate de Consiliul de Administrație al FRH în ședința de miercuri, 22 aprilie, play-off-ul și play-out-ul au fost anulate, iar ultimele 3 etape din sezonul regulat al Ligii Zimbrilor ar trebui să se dispute sub forma unui turneu, între 9 și 11 iunie. Turneul F4 al Cupei României a fost programat la Constanța, pe 24-25 iunie. Decizia finală va fi luată în următoarea ședință, pe 18 mai.

Unul dintre cei mai experimentați jucători ai echipei, George Buricea, și-a arătat și el nemulțumirea pe o rețea de socializare în legătură cu toată această situație care nu este deloc benefică pentru sportul constănțean.

"Am văzut că există jucători care nu își doresc reluarea campionatului de teama îmbolnăvirii. Respect opinia fiecărui om implicat în handbal, însă consider foarte important un aspect pe care nu aș vrea să îl ignorăm. De ce oamenii din alte sectoare pot să-și continue activitatea, iar sportivii nu? Sunteți conștienți că nu toți românii pot lucra de acasă. Asta înseamnă că, în permanență, există oameni care merg la serviciu cu transportul în comun pentru a pune umărul la supraviețuirea economiei și se expun unor riscuri, corect? Acești oameni se conformează normelor și își iau măsuri de protecție. În Belarus campionatul de handbal nu a fost întrerupt. S-au aplicat doar anumite restricții și se joacă fără spectatori. Nu s-a îmbolnăvit niciun jucător. De ce? Pentru că, evident, și ei respectă normele de prevenție în viața lor de zi cu zi, nu doar în interacțiunile cu colegii de echipă. Dacă nu am relua campionatul nici în iunie, când am face-o într-o manieră restricționată, atunci până când credeți că ar trebui să stăm fără să jucăm? Este foarte probabil ca virusul să nu treacă până la anul și multe domenii să se prăbușească din cauza izolării. Sunt primul care își dorește ca handbalul să nu fie printre ele" , a precizat George Buricea.

În Final Four-ul Cupei României, HCDS va juca la Constanța împotriva celor de la Politehnica Timișoara, în timp ce Dinamo va da piept cu HC Bacău. Învingătoarele din aceste meciuri se vor lupta pentru prestigiosul trofeu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8135 secunde