Haltere / Finanţarea lotului olimpic, suspendată de COSR, după scandalul de dopaj

Vineri, 18 Iunie 2021, 19:15
161
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, vineri, 18 iunie, că a oprit toate finanţările către loturile de haltere, după ce federaţia română de specialitate a fost suspendată pe o perioadă de un an, după scandalul de dopaj, şi astfel nu va avea sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a fost informat de către Federaţia Română de Haltere referitor la decizia forului internaţional de specialitate, IWF, care restricţionează participarea reprezentanţilor României la orice activitate sportivă organizată sub egida acesteia. COSR respectă deciziile federaţiei internaţionale şi urmează regulile Comitetul Internaţional Olimpic în ceea ce priveşte participarea sportivilor la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

În acest context, COSR suspendă orice finanţare pentru loturile olimpice ale Federaţiei Române de Haltere şi va analiza obiectivele de performanţă prin Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanţă'', a declarat Covaliu.

Federaţia Română de Haltere va încerca să obţină însă printr-o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv dreptul Loredanei Toma de a participa la Jocurile Olimpice.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Haltere 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2514 secunde