Hagi, atac dur la adresa UEFA. "Ne-ați aruncat afară, e lipsă de respect!"

455
Hagi, atac dur la adresa UEFA.

Articole de la același autor

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat că sistemul actual folosit de UEFA în cupele europene dezavantajează echipele românești și cataloghează ca lipsă de respect faptul că deținătoarei titlului din țara noastră nu îi este acordat un loc în grupele Champions League. 


FC Viitorul a cucerit Cupa României și, prin vocea lui Gheorghe Hagi, anunță că va forța accesul în grupele Europa League. Tehnicianul constănțean este însă nemulțumit de modul în care UEFA face distribuția locurilor în faza grupelor, România fiind, în opinia sa, dezavantajată. 


"România e o țară bogată, e a șaptea în Europa ca populație, dar pe noi nu ne lasă să jucăm în Liga Campionilor. La UEFA scrie fair-play pe ușă, dar de ce ne trimit în lumea a treia a fotbalului? Dacă joci în grupele Champions League, ai 40 de milioane de euro, bani care ar intra la noi în țară. Dar ne-au făcut din pix și jucăm trei tururi preliminare. Nu se poate! Iar alte țări au 4-5 echipe. Păi, pe noi de ce ne aruncați afară? De ce nu ne primiți? Nu e drept, nu e corect sub nicio formă. Noi plătim pentru drepturile TV la Liga Campionilor și Europa League bani mulți. Păi, noi ce facem, dăm afară bani și în țară nu se întoarce niciun ban? Ei s-au dezvoltat și pe noi ne-au aruncat în spate. E lipsă de respect și discriminare. Iar eu nu accept, pentru că nu e fair-play. Și noi avem echipă campioană care trebuie să joace în grupe. Suntem în Uniunea Europeană, dar de ce nu suntem și la fotbal? Mai întreabă unii de ce clachează jucătorul român afară. Păi, cum să nu clacheze, dacă el nu joacă în cupele europene, nu are meciuri și experiență? Cum să ținem jucătorii dacă nu avem bani? Dacă suntem egali și competiția se numește în continuare Liga Campionilor, atunci toate campioanele să joace în Liga Campionilor", a tunat Hagi, citat de Agerpres. 


Managerul Viitorului speră că echipa sa se va califica în grupele Europa League în sezonul următor: "Vom încerca să facem ceva și în Europa, pentru că am căpătat experiență. Vrem să intrăm în grupele Europa League. Nimic nu e imposibil în viață, important e să ai credință și curaj, iar lucrurile astea mie nu-mi lipsesc". 


Cât despre posibilitatea de a antrena în străinătate… "Ca să plec în străinătate, sunt foarte scump... dacă vrea cineva, să vină să mă caute, dar sunt scump și bun! Cred că am învățat multe", a precizat Hagi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4824 secunde