GymNadia, proiect pentru atragerea copiilor către sport

146
GymNadia, proiect pentru atragerea copiilor către sport - ddd-1581607662.jpg

Articole recomandate

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, joi, că proiectul său intitulat GymNadia, care funcționează de un an în sala de gimnastică de la Patinoarul Ion Țiriac din Otopeni, ar trebui multiplicat de sute de ori în țară pentru a-i atrage pe copii către sport, potrivit Agerpres.

"Înțeleg că acești copii se simt foarte bine aici și că odată ce vin, nu mai vor să plece. Iar asta a fost ideea acestui program, să fie un loc de joacă, o bază de gimnastică de unde cei care au calități pot merge mai departe către cluburile de gimnastică, iar ceilalți pot face orice alt sport având deja această bază. Sunt mândră că acest proiect are un an, deja am câțiva copii care sunt aici de la început. Înțeleg că acest număr de copii crește. Ar fi frumos să avem sute de astfel de săli de gimnastică în țară în care acești copii să poată să își desfășoare activitatea. Pentru că aici (n.r. - în Otopeni) nu este extrem de aproape pentru toată lumea. Eu am venit cu programul și cu ideea, dar cineva trebuie să îmi ia locul și să ducă totul mai departe", a spus fosta campioană olimpică.

Prezentă, miercuri, în Senatul României, la dezbaterea privind majorarea finanțării sportului românesc, Nadia Comăneci a menționat că speră ca acțiunea să aibă efectul așteptat. "Conștiința mea e împăcată că am discutat la Parlament Am fost prima oară în Senatul României și am spus că e mare nevoie de un ajutor financiar pentru sportul românesc. Eu sper că acești copii care fac sport acum și nu au ceea ce le trebuie să continue ceea ce am început noi. Noi suntem în spatele lor, vrem să facem ceva pentru ei, acum rămâne de văzut care este acea persoană care va ieși din cutie și va spune: "Hai, începem să facem asta pentru sport". Nu cunosc situația juridică, dar așa cum se face în altă parte, se poate și în România. Nu e ceva ce cerem pentru noi, este o necesitate pentru că e foarte, foarte târziu", a precizat ea.

Sala de inițiere în gimnastică și educație fizică GymNadia este un proiect al Fundației Țiriac, realizat în colaborare cu Fundația Nadia Comăneci, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 12 Ianuarie 2020
Stire din Actual : I s-a interzis să mai nască! VEZI DE CE!
Pagina a fost generata in 0.4812 secunde