Baschet-spectacol 3X3

"Gladiatorii din Tomis", triumfători în primul turneu al Cupei României

402

Articole de la același autor

Liga Națională de Baschet intră într-o mică pauză, iar sezonul de baschet 3X3 și-a făcut debutul în această săptămână pentru BC Athletic Constanta. Cupa României 3X3 va consta în primă instanță din patru turnee de calificare, programate la București și Mediaș, ieri, astăzi și sâmbătă, turnee la care toate echipele din Liga Națională vor participa conform regulamentului.

După Cupa României, baschetul 3X3 va cuprinde și Liga Națională. Aceasta se va desfășura în cursul verii anului calendaristic 2019. În cadrul LN 3X3, fiecare echipă din LNBM este obligată să participe la cel puțin cinci turnee de calificare, iar dacă avansează, să ia startul și la fazele superioare/finale ale competiției conform Federației Române de Baschet.

Ieri, BC Athletic Constanța a debutat în sezonul de 3X3 cu trei jucători care au făcut parte din loturile naționale de baschet 3X3 ale României în trecut: Cezar Bărăgău și Alin Andrieș din echipa națională de seniori a României, iar Pegkas Panaiotis din echipa națională 3X3 a României U18, alături de Adrian Trandafir, Alexandru Liță și Nicu Marian Ciucă. După un traseu epuizant, BC Athletic a reușit să se încoroneze campioană a turneului de la București, după ce formația coordonată de Alexandru Olteanu (antrenor) și Andrei Talpeș (team manager) a dispus în finală, la mare luptă, de CS Dinamo Știința București, scor 19-16.

Până în finală, "Gladiatorii din Tomis" au trecut rând pe rând de CSU Pitești (22-13), CSM Focșani (21-11), CSO Voluntari (14-12) și CSA Steau București (20-16, în semifinale).

Astăzi, la Arena de Baschet din Capitală, va avea loc cel de-al doilea turneu.

XXX

În Liga Națională, BC Athletic Constanța nu a reușit încă nicio victorie în Grupa Galbenă, din patru încercări, fiind pe poziția a șasea, la egalitate de puncte cu CSM Mediaș. Pentru "Gladiatorii din Tomis", următoarea etapă este programată pe 2 martie, atunci când vor întâlni, în deplasare, pe CSM Mediaș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3012 secunde