"Gladiatorii din Tomis", pregătiți de "luptele" cu Steaua și Dinamo

279

Articole de la același autor

BC Athletic Constanța este una dintre surprizele plăcute ale Ligii Naționale de baschet masculin. Cu un parcurs de admirat, jucătorii antrenați de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici și-au croit drum, în acest sezon, în primele 12 echipe ale țării.

Aflată în Grupa Galbenă, BC Athletic se pregătește de partidele incendiare împotriva colegelor de grupă din prima parte a sezonului, CSO Voluntari CSM Mediaș, a "retrogradatelor" Steaua și Dinamo București, cele mai titrate echipe din baschetul românesc, dar și a Phoenix-ului CSU Galați, revelația și câștigătoarea Grupei C. Primul meci pentru formația de pe litoral este programat sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 17, la Sala Sporturilor, împotriva celor de la Dinamo.

"Ne-am pregătit destul de bine în această perioadă și suntem gata de noi provocări. Am demonstrat și la Mediaș că suntem într-o creștere a nivelului de joc. Vom întâlni Steaua, formație ce a jucat în cupele europene în acest sezon, dar și Dinamo, al cărui antrenor este chiar selecționerul naționalei României. Cu siguranță, nu ne va fi ușor, dar sper să fim competitivi și să facem meciuri bune. Important pentru noi este ca cei tineri să joace, să le oferim șansa de a progresa", a declarat antrenorul Alexandru Olteanu.

Cu șase jucători născuți în Constanța dintre cei 14 cu care antrenorii au abordat până acum sezonul, BC Athletic reușește să se claseze printre locurile fruntașe la capitolul "jucători autohtoni", având o strategie de formare a tinerilor jucătorilor bine pusă la punct. De asemenea, constănțenii au cea mai scăzută medie de vârstă din Liga Națională, venind în consecința și completarea devizei care a dat naștere acestui proiect - "Baschet produs în Constanța".

"Meciul cu Dinamo va fi un test pentru noi, jucătorii tineri, dar nu avem de ce să ne temem sau să ne plângem. Și cei de la Dinamo au jucători tineri, și trebuie doar să ne facem jocul. Noi ne vom vinde pielea foarte scump. Suntem motivați să facem o figură frumoasă", a declarat Andrei Oprean (20 de ani), unul din cei mai valoroși tineri jucători ai BC Athletic.

v v v

BC Athletic beneficiază din plin de aportul publicului, fără de care nu ar fi reușit aceste performanțe, cu o audiență la meciurile de acasă în medie de 800 spectatori.

"Plecăm cu ultima șansă în această parte secundă de sezon, deoarece toate echipele s-au întărit, numai noi nu. Din punct de vedere valoric și numeric, lotul este la nivelul în care ne-a permis și bugetul. Cu toate acestea, nu puțini au fost cei care au demonstrat că nu banii joacă pe teren. Dar ne-am făcut bine treaba până acum și abordăm încrezători restul sezonului. Așteptăm publicul constănțean să ne fie alături, așa cum ne-a obișnuit. Împreună suntem mult mai puternici", a declarat team-managerul "Gladiatorilor", Andrei Talpeș. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2148 secunde