Gimnasta Maria Holbură, de la CS Farul, va evolua la Cupa Mondială de la Cairo

403
Gimnasta Maria Holbură, de la CS Farul, va evolua la Cupa Mondială de la Cairo - gimnasta2-1622468364.jpg

Articole de la același autor

În perioada 27 mai - 13 iunie, sunt organizate Cupele Mondiale Challenge, la Varna (Bulgaria), Cairo (Egipt) şi Osijek (Croaţia), de la startul cărora nu lipsesc nici gimnaştii români.

Astfel, Larisa Iordache, de la CS Dinamo Bucureşti, Maria Holbură, de la CS Farul Constanţa, şi „veteranul” lotului olimpic masculin al României, Marian Drăgulescu (40 de ani), participă la concursuri de verificare înaintea plecării spre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alături de ei, vor mai face deplasarea Andrei Muntean (la Cairo) şi Emilian Neagu (la Varna).

Larisa Iordache şi Maria Holbură vor concura la Cupa Mondială de la Cairo, programată între 3 şi 6 iunie, însă „eroul” lotului tricolor este Marian Drăgulescu, „Marocanul” fiind protagonistul unui tur de forţă, care include competiţii în fiecare săptămână.

Cu o medie de 14,525 puncte, Drăgulescu a cucerit medalia de argint în finala de la sărituri din cadrul Cupei Mondiale de la Varna. Intrat în finală cu a şasea medie (14,125), gimnastul român a fost notat cu 14,350 la prima săritură şi cu 14,700 la a doua, informează Federaţia Română de Gimnastică.

Medalia de aur i-a revenit ucraineanului Nazar Cepurnîi, cu 14,700, iar bronzul, lui Ivan Tikhonov, din Azerbaidjan (14,300).

La Cupa Mondială găzduită de oraşul bulgar au fost înscrişi 138 de gimnaşti, reprezentând 25 de naţiuni. Sportivii români au fost însoţiţi de antrenorii Ştefan Gal şi Viorel Lătăreţu.

După concursul de la Cairo, Drăgulescu se va întoarce în Europa, la ultima etapă de Cupă Mondială Challenge, cea de la Osijek, între 10 şi 13 iunie.

Reamintim că Larisa Iordache şi Maria Holbură au primit încurajări chiar de la preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, Morinari Watanabe, care, aflat pentru câteva zile în România, a vrut să le salute pe cele două sportive care vor reprezenta ţara noastră la JO de la Tokyo.

„Familia” CS Farul, îndoliată!

Conducerea Clubului Sportiv Farul Constanţa a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familia lui Costel Puianu, care a încetat din viaţă în dimineaţa zilei de luni, 31 mai.

„Costel Puianu a fost ginerele lui Dumitru Ivan, cel care a fost aproape timp de trei decenii preşedinte al Consiliului Judeţean pentru Educaţie Fizică şi Sport. A fost un colaborator al clubului nostru şi un susţinător al activităţii sportive la CS Farul.

Condoleanţe familiei îndoliate!”, se arată în mesajul transmis de Elena Frîncu, Ilie Floroiu, directorul executiv Sorin Başturea şi întreg colectivul Clubului Sportiv Farul Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4504 secunde