Gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul, medaliată cu aur la Naţionale şi la RomGym Trophy

259
Gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul, medaliată cu aur la Naţionale şi la RomGym Trophy - 24177986527447819558206524616442-1632129357.jpg

Articole de la același autor

Gimnastele constănţene au avut evoluţii foarte bune în finalele pe aparate din cadrul Campionatelor Naţionale desfăşurate în Sala Sporturilor „Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti.

Lista performanţelor este deschisă de Maria Ceplinschi, de la CS Farul, care a cucerit medalia de aur la bârnă, cu un exerciţiu notat cu 13,433 puncte, şi medalia de bronz la sărituri, unde a primit 13,300 puncte.

La rândul său, Sabrina Voinea Maneca, de la CS Farul, şi-a adjudecat medalia de argint la sărituri, fiica fostei mari campioane Camelia Voinea primind din partea brigăzii de arbitri 13,333 puncte.

De la CSS 1, pe podium a urcat, în două rânduri, Valentina Miruna Botez, medaliată cu argint la bârnă (13,233 p) şi cu bronz la sol (12,767 p).

La sărituri, titlul naţional i-a revenit Amaliei Puflea, gimnasta de la CSS Bârlad, campioană la individual compus, impunându-se apoi şi în finala de la sol. La paralele, aparatul la care sportivele din România suferă cel mai mult, Ana Maria Bărbosu, de la CSS Focşani, a întrunit cel mai mare punctaj (14,000) şi a terminat pe prima poziţie.

Din păcate, din motive medicale, înaintea calificărilor, au fost retrase din competiţie şase gimnaste de mare valoare: Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă (toate de la CS Dinamo Bucureşti), Silviana Sfiringu (CS Farul Constanţa), Alexia Vătafu (CSA Steaua Bucureşti) şi Iulia Trestianu (CSS Focşani).

Concomitent cu Naţionalele, s-au disputat şi întrecerile ediţiei inaugurale a RomGym Trophy, prilej pentru constănţeanca Maria Ceplinschi de a mai bifa două victorii, la paralele şi bârnă.

În finala de la paralele, gimnasta de la CS Farul a primit 13,167 puncte, notă cu care s-a impus în faţa suedezelor Tonya Paulsson (13,100 p) şi Nathalie Westlund (12,600), iar la bârnă, exerciţiul său a primit 13,433 puncte, fiind superior celor etalate de Emelie Westlund (Suedia; 13,400 p), respectiv Bianca Dorobanţu (CSA Steaua Bucureşti; 13,033 p).

Reamintim că, în întrecerea pe echipe, CS Farul Constanţa, în componenţa Maria Ceplinschi, Sabrina Voinea Maneca, Melisa Orazacai şi Alexia Gabriela Vănoagă, a cucerit titlul naţional, iar CSS 1 Constanţa (Valentina Botez, Iulia Dutciac, Andreea Preda, Teodora Stoian), medalia de bronz.

XXX

La masculin, Emilian Neagu, de la CSM Bistriţa, s-a impus la sol şi inele, în timp ce Andreas Tobă, de la CSM Lugoj, campion şi la individual compus, a câştigat la cal cu mânere şi paralele.

„Veteranul” Marian Drăgulescu (41 de ani), de la CSA Steaua Bucureşti, a ieşit învingător la sărituri şi va reprezenta România la Campionatele Mondial de la Kitakuyshu (Japonia), în perioada 18-24 octombrie.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9673 secunde