Gimnastă de la CS Farul, strălucitoare la Festivalul "Nadia Comăneci Invitational"

773
Gimnastă de la CS Farul, strălucitoare  la Festivalul

Articole de la același autor

Componentele lotului de junioare de la Deva, considerate și cele mai de perspectivă gimnaste ale României, au avut parte de o experiență inedită în cadrul "Nadia Comăneci Invitational", un festival marca "Bart & Nadia Sport Experience", desfășurat peste Atlantic, pe parcursul a trei zile.

Concurând în Cox Arena din Oklahoma, sală cu o capacitate de peste 10.000 de locuri, în fața unui public entuziast și alături de peste 1.800 de alte gimnaste, Ana Maria Puiu, Lisa Marchidanu, Maria Pană și constănțeanca Silvia Sfiringu au avut cu siguranță experiența carierei lor de până acum. La finalul unui concurs reușit, cu evoluții în general constante și curate, eforturile le-au fost răsplătite atât la nivel de echipă, cât și individual, fiind toate premiate.

Tânăra gimnastă Silvia Sfiringu (13 ani), legitimată la CS Farul Constanța, a avut parte de o evoluție bună, fiind a doua sportivă a delegației României după punctajul obținut în urma celor patru aparate: 13.750 la sărituri (locul 1 dintre românce), 12.250 la paralele (locul 2), 13.700 la bârnă (locul 3) și 12.900 la sol (locul 3). Din nou, paralelele au fost "călcâiul lui Ahile" pentru tricolore, cea mai mare notă fiind 12.800, obținută de Ana Maria Puiu.

v v v

Devenită deja o tradiție, participarea României la competiția Nadiei Comăneci reprezintă în fiecare an o experiență unică pentru gimnastele junioare, aceea de a se antrena și concura în cele mai bune condiții, într-o atmosferă specifică competițiilor de mare anvergură, bucurându-se permanent de sfaturile și sprijinul Nadiei. Un câștig semnificativ pentru viitorul lor în gimnastică.

Ediția din acest an a propus o nouă categorie "Open Optional Session", care a oferit gimnastelor române posibilitatea de a participa la o competiție pe podium și de a fi notate în baza codului actual de punctaj al Federației Internaționale de Gimnastică, o alternativă mai utilă în perspectiva pregătirii lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3512 secunde