„Veteranul” Dobrogei Sud şi-a făcut încă o dată datoria

George Buricea, două goluri „de aur” în meciul cu CSM Focşani. „Mă ajută experienţa”

195
George Buricea, două goluri „de aur” în meciul cu CSM Focşani. „Mă ajută experienţa” - george2-1617536326.jpg

Articole de la același autor

„Veteranul” Dobrogei Sud, George Buricea, a fost omul meciului cu CSM Focșani, câştigat la limită de echipa constănţeană, scor 27-26, în etapa a 20-a a Ligii Naţionale.

Într-un moment delicat pentru formaţia sa - venit însă după ce HCDS a condus cu 24-19 în minutul 47! -, Buricea și-a asumat responsabilitatea finalizării și a arătat ce înseamnă să ai peste 20 de ani de handbal în prima ligă a României. Cel mai titrat jucător român în activitate a decis cu două acțiuni rapide soarta meciului, la 25-24 și 26-26, marcând golul decisiv, care a adus Constanţei alte trei puncte importante în cursa pentru o medalie.

„Nu am avut multe schimbări și am căzut puțin fizic. S-a văzut puțină precipitare pe final și a fost îndeajuns ca ei să revină în joc. Sunt fericit că am putut să ajut cu două goluri decisive într-un meci foarte greu, cu Focșani, o echipă care se luptă pentru fiecare minge. Mă ajută experiența în faze de genul acesta”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, George Buricea.

Antrenorul Djordje Cirkovic a mers pe mâna „veteranului” său, în condițiile în care Ciprian Șandru, nerefăcut după o accidentare la gambă, a lipsit în centru. Exact acolo a fost nevoie de George Buricea, care a „mirosit” breșele în apărarea avansată cu care fostul său coechipier, Dalibor Cutura, antrenorul focșănenilor, i-a întâmpinat pe „delfini” în finalul partidei.

„Un meci foarte greu, pe care l-am dominat. Am condus și cu cinci goluri, dar am pierdut controlul pe final, când am jucat mai slab în atac. Dar, încă o dată, nu știu ce criterii sunt la meciuri! Nu se știe când e fault, când se dă eliminare de două minute. Întrebarea este: de ce nu face nimeni o analiză după jocuri? Nu spun că a fost influențat rezultatul, dar arbitrul era mai atent la ce se întâmplă pe banca noastră!

Locul doi depinde doar de noi, dar urmează o perioadă foarte grea. Când e un meci, putem să ducem 60 de minute, chiar dacă suntem puțini. Acum o să fie patru etape la rând”, a explicat antrenorul Djordje Cirkovic.

XXX

Săptămâna aceasta, HC Dobrogea Sud va juca la turneul de la Cluj-Napoca, unde sunt programate etapele 21-24. Echipa constănţeană va sta pe 6 aprilie, pentru că Dunărea Călărași s-a retras din campionat. Primul meci va fi joi, 8 aprilie, cu HC Minaur Baia Mare, de la ora 18.25, în direct la TVR 1. Vor urma partidele cu Poli Timișoara, vineri, 9 aprilie, de la ora 18.30, și cu Steaua Bucureşti, duminică, 11 aprilie, de la ora 16.00, în direct la TVR 1. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2965 secunde