Tenis de câmp

Generație de excepție, la LPS "Nicoale Rotaru" Constanța

497

Articole de la același autor

Deși multe cluburi private de tenis oferă din ce în ce mai multe beneficii tinerilor care se îndreaptă spre acest sport, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța reușește să domine competițiile în care participă, având în vedere situația financiară dificilă prin care trece.

În trei cuvinte, tenisul se poate caracteriza printr-un sport greu, dificil și scump. Aceleași specificații se aplică și tinerilor care au participat, zilele trecute, la Campionatul Național de Intercluburi, unde echipa U12 de la LPS "Nicolae Rotaru" a ieșit pe primul loc (Ștefan Paloși, Alexander Gima, Sebastian Gima, Ramona Chivu, Sabina Dadaciu și Carmen Manu, căpitan-nejucător Lenuța Ivancu și antrenor Ionuț Brătulescu).

"Se anunță o generație de excepție. Din păcate, la tenis, părinții sacrifică extraordinar de mult vizavi de participarea copiilor la concursuri, și vizavi de participarea la foarte multe turnee care școala nu are cum să le susțină din punct de vedere financiar. Părinții sunt implicați, totodată, și în achiziționarea echipamentului pentru tenis de câmp, care nu este tocmai ieftin. Tenisul de câmp, în sine, a devenit deja o disciplină foarte rar întâlnită în cluburile sportive școlare. Au apărut tot felul de cluburi private sau semi-private, care lucrează cu instructori, și au luat modelul profesionismului", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul LPS "Nicolae Rotaru", Andrei Szemerjai.

Tenisul, un sport dificil de susținut

Echipament scump, turnee peste turnee, prepararea fizică, plățile instructorilor, iar lista continuă. Pentru toate acestea este nevoie de bani, bani care, în general, ies numai din buzunarele părinților.

"Este un sport scump. Și totuși sunt rezultate, pentru că părinții își doresc aceste rezultate, probabil își doresc să facă prin intermediul copiilor ceea ce n-au reușit ei să facă personal. Sunt foști oameni care au jucat în lumea tenisului, cum a fost Gima, care a fost elevul nostru, a lui Radu Popescu. Așchia nu sare departe de trunchi, iar acesta încearcă să-și realizeze copii", ne-a mai spus Szemerjai.

Bursele universitare, o soluție

Foarte mulți părinți, care au copii în cadrul unui liceu sportiv, se gândesc ce vor face aceștia la sfârșitul ciclului liceal. O soluție ar fi universitățile internaționale care oferă burse de studii și oferă posibilitatea ca sportivul să evolueze în echipele universitare.

"Este un lucru fantastic pentru un copil din România. În universitate este circuit închis, deci cine intră acolo nu mai are acces la tenisul de performanță profesionist. Avem mulți absolvenți care își desfășoară studiile în Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, joacă tenis și nu ne fac de râs. Este un atu, iar părinții gândesc în perspectivă, unii și la câștigurile bănești, dar astea presupun să ajungi în topul ATP sau WTA, lucru care nu este tocmai ușor", a precizat Andrei Szemerjai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Sport : Tenis / Români în top 300 ATP
Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Sport : Tenis / Românce în top 300 WTA
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Sport : Tecău și Lindstedt, în turul 2 la US Open
Pagina a fost generata in 1.4742 secunde