GALERIE FOTO / CM 2018. Belgia vs Anglia 2-0. Trupa lui Martinez pleacă acasă cu medaliile de bronz

211

Articole recomandate

Echipa Belgiei a încheiat pe locul 3 Cupa Mondială de fotbal 2018, după ce a învins cu 2-0 (1-0) Anglia în finala mică, disputată sâmbătă la Sankt Petersburg. Belgia a marcat prin Thomas Meunier (minutul 4) și Eden Hazard (82). 


"Diavolii roșii" au îmbunătățit astfel cea mai bună performanță a lor la un Mondial, locul 4 la ediția din 1986 (2-4 cu Franța după prelungiri). La turneul final din Rusia, Belgia a fost eliminată în semifinale de Franța (0-1), după ce a trecut în sferturi de Brazilia (2-1). 


Anglia, campioana mondială din 1966, a mai jucat o singură dată finala mică, în 1990, când s-a înclinat în fața Italiei (1-2). La CM 2018, englezii au pierdut în semifinale în fața Croației (1-2 după prelungiri). 


Thomas Meunier, care a ratat semifinala cu Franța din cauza unei suspendări, a deschis scorul la prima acțiune periculoasă a Belgiei, în minutul 4, după ce Romelu Lukaku l-a lansat pe Nacer Chadli pe flancul stâng. 


De Bruyne a avut o mare șansă de gol pentru Belgia, în min. 12, iar cinci minute mai târziu Lukaku a preluat greșit. 


Anglia, care a fost lipsită de luciditate și de finețe în atac, mai ales în prima repriză, a ratat egalarea în min. 23, prin Kane, la pasa lui Sterling. 


Echipa antrenată de Roberto Martinez a rămas periculoasă și Stones a blocat șutul lui Hazard (34), iar Alderweireld a trimis peste poartă la cornerul care a urmat. 


Anglia a evoluat mai bine în actul secund, iar Kane a fost din nou aproape de egalare (54). 


Două minute mai târziu, Lukaku nu a profitat de pasa lui De Bruyne. Lukaku, cel mai bun marcator al echipei sale la acest turneu, cu patru goluri, a avut un meci slab și a fost înlocuit de Mertens (60). 


Meunier a urcat din nou în atac, însă Delph a îndepărtat pericolul (62). 


Englezul Eric Dier a avut o ocazie uriașă, Alderweireld, colegul său de la Tottenham, salvând de pe linia porții (70). Dier a fost din nou periculos la una din fazele următoare (73), iar după un minut a fost imitat de Maguire. 


Mertens a încheiat cu o execuție nefericită un contraatac spectaculos (76). Un alt contraatac al Belgiei i-a permis portarului Pickford să se remarce la șutul lui Meunier (80). 


Un nou contraatac rapid s-a încheiat cu golul lui Eden Hazard (82). 


Harry Kane, golgheterul competiției, cu șase goluri, nu a avut o partidă prea reușită. 


Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a efectuat cinci modificări în unsprezecele de start față de semifinala împotriva Croației. Echipa sa de start a avut o medie de vârstă de 25 de ani și 174 de zile, aceasta fiind cea mai tânără națională a Albionului aliniată la Cupa Mondială, potrivit site-ului FIFA. 


Grație golului lui Meunier, Belgia are zece marcatori diferiți la această ediție a CM, egalând recordul stabilit de Franța în 1982 și Italia în 2006. 


Belgia este echipa care a înscris cel mai mult la acest turneu, 16 goluri, în timp ce Anglia a punctat de 12 ori. 


Cele două echipe s-au întâlnit și în ultimul meci din faza grupelor, când "diavolii roșii" s-au impus cu 1-0 prin golul lui Adnan Januzaj. 


Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen - 22. Nacer Chadli, 15. Thomas Meunier, 17. Youri Thielemans, 6. Axel Witsel, 7. Kevin De Bruyne - 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan)


Selecționer: Roberto Martinez


Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels - 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen, 8. Marouane Fellaini, 11. Yannick Carrasco, 16. Thorgan Hazard, 14. Dries Mertens, 18. Adnan Januzaj, 19. Mousa Dembele, 21. Michy Batshuayi


Anglia: 1. Jordan Pickford - 3. Danny Rose, 5. John Stones, 6. Harry Maguire - 12. Kieran Trippier, 21. Ruben Loftus-Cheek, 17. Fabian Delph, 4. Eric Dier, 16. Phil Jones - 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan)


Selecționer: Gareth Southgate


Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 2. Kyle Walker, 18. Ashley Young, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 20. Dele Alli, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek, 11. Jamie Vardy, 19. Marcus Rashford


Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenți: Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (toți din Iran); arbitru de rezervă: Malang Diedhiu (Senegal)


Arbitru video: Mark Geiger (SUA); arbitri asistenți video: Joe Fletcher (Canada), Bastian Dankert (Germania), Paolo Valeri (Italia)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9422 secunde