GALERIE FOTO / CM 2018. Belgia-Japonia 3-2. Belgienii, calificare obținută în ultima secundă!

281

Articole recomandate

Selecționata Belgiei s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins Japonia cu scorul de 3-2 (0-0), luni seara, la Rostov pe Don, în optimile de finală ale competiției.


''Diavolii roșii'' au reușit o victorie nesperată la un moment dat, după ce au fost conduși cu 2-0, prin golurile lui Genki Haraguchi (47) și Takashi Inui (52), întorcând scorul prin golurile semnate de Jan Vertonghen (69), Marouane Fellaini (74) și Nacer Chadli (90+4).


Belgia va juca în sferturi cu Brazilia, dar a rămas datoare în ciuda revenirii sale remarcabile.


Niponii au început destul de sus meciul și au presat în primele minute, ținând echipa antrenată de Roberta Martinez departe de poarta lui Kawashima.
Kagawa a șutat în chiar primul minut de la 18 metri, pe lângă poartă.


Prima situație a belgienilor s-a consemnat în min. 17, dar șutul lui Lukaku a fost blocat. Situația s-a repetat patru minute mai târziu, când a intervenit Nagatomo. Lukaku (25) nu a putut controla o minge la 4-5 metri, după care Kawashima a respins șutul lui Hazard (27). Kompany (28) a recentrat în fața porții goale, însă niciun coechipier nu s-a aflat pe recepție.


''Samuraii albaștri'' au mai avut o oportunitate până la pauză, dar Courtois a reținut lovitura de cap a lui Inui (31).


Hazard (36) a fost blocat de Yoshida, după care Witsel șutat peste poartă, iar în careul celălalt, Courtois (44) aproape să scape mingea în poartă la devierea lui Osako.


Japonia a dat lovitura în debutul reprizei secunde, când Haraguchi a plecat pe contraatac, lansat Shibasaki, și a șut la colțul lung, deschizând scorul.


Belgia a trecut pe lângă egalare, dar Hazard a nimerit bara (49). În loc să fie 1-1, echipa asiatică s-a desprins la 2-0, prin golul lui Inui (52), marcat cu un șut superb de la 20 metri.


Timp de un sfert de oră, belgienii au fost anesteziați și nu au reușit să găsească o replică, în ciuda a două situații ale lui Lukaku (62, 68).


''Diavolii roșii'' au marcat primul gol cu mare șansă și cu ajutorul portarului Kawashima, surprins ieșit de lovitura cu boltă trimisă de Vertonghen cu capul (69), de la distanță, din poziție incomodă și probabil cu intenția de a recentra.


De Bruyne a fost blocat de Nagatomo (73), dar la cornerul care a urmat, Fellaini (74) a marcat cu capul, din centrarea lui Hazard.


Meciul s-a jucat pe contre în continuare, japonezii ratând prin Inui (75), blocat de Alderweireld, și Honda (84), oprit de Kompany, în timp ce Kawashima (87) a fost providențial la loviturile de cap ale lui Chadli și Lukaku.


Courtois s-a întrebuințat și el în min. 90+3, la lovitură liberă de la 30 de metri a lui Honda, dar la cornerul care a urmat belgienii au respins și au pornit pe contraatac, Chadli finalizând pasa lui Meunier, lăsată inteligent de Lukaku (90+4).


Martinez are meritul că a găsit în ultima jumătate de oră a partide mutările prin care a întors scorul, Fellaini și Chadli, ambii introduși de spaniol, reușind să înscrie.


Neînvinsă în 23 de partide, selecționata antrenată de spaniolul Roberto Martinez a câștigat în fața Japoniei chiar anul trecut (1-0), un meci amical jucat în Țara Soarelui Răsare, prin golul lui Romelu Lukaku.


Cele două echipe s-au confruntat o dată și la Cupa Mondială, în 2002, când Japonia a găzduit competiția alături de Coreea de Sud, meciul terminându-se la egalitate, 2-2. La bilanțul general, bilanțul este echilibrat acum, cu două victorii de fiecare parte și două egaluri.


Belgia - Japonia 3-2 (0-0)
Au marcat: Jan Vertonghen (69), Marouane Fellaini (74), respectiv Genki Haraguchi (47), Takashi Inui (52).
Rostov pe Don, Rostov Arena
Cupa Mondială FIFA 2018, optimi de finală


Au evoluat echipele:
Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen - 15. Thomas Meunier, 7. Kevin De Bruyne, 6. Axel Witsel, 11. Yannick Carrasco (22. Nacer Chadli, 65) - 14. Dries Mertens (8. Marouane Fellaini, 65), 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan). Selecționer: Roberto Martinez.
Rezerve neutilizate: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels - 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen, 19. Moussa Dembele, 16. Thorgan Hazard, 18. Adnan Januzaj, 21. Michy Batshuayi, 17. Youri Thielemans.




Japonia: 1. Eiji Kawashima - 19. Hiroki Sakai, 22. Maya Yoshida, 3. Gen Shoji, 5. Yuto Nagatomo -17. Makoto Hasebe (căpitan), 7. Gaku Shibasaki (16. Hotaru Yamaguchi, 81) - 8. Genki Haraguchi (4. Keisuke Honda, 81), 10. Shinji Kagawa, 14. Takashi Inui - 15. Yuya Osako. Selecționer: Akira Nishino.
Rezerve neutilizate: 12. Masaaki Higashiguchi, 23. Kosuke Nakamura - 2. Naomichi Ueda, 6. Wataru Endo, 20. Tomoaki Makino, 18. Ryota Ohshima, 11. Takashi Usami, 21. Gotoku Sakai, 9. Shinji Okazaki, 13. Yoshinori Muto.


Arbitru: Malang Diedhiou; arbitri asistenți: Djibril Camara, El Hadji Samba (toți din Senegal); arbitru de rezervă: Bakary Gassama (Gambia); arbitru asistent de rezervă: Jean-Claude Birumushahu (Burundi)
Arbitru video: Felix Zwayer (Germania); arbitri asistenți video: Mark Borsch (Germania), Clement Turpin (Franța), Danny Makkelie (Olanda)
Cartonașe galbene: Shibasaki (40). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8385 secunde