Mai multe ştiri online:

GALERIE FOTO / Ce cadou i-a făcut Duckadam lui Donald Tusk

Ştire online publicată Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Helmuth Duckadam, portarul Stelei din finala Cupei Campionilor 1986 de la Sevilla, i-a făcut un cadou lui Donald Tusk, după ce președintele Consiliului European l-a menționat în discursul rostit la Ateneul Român.


Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a rostit un discurs memorabil la Ateneul Român, într-o română perfectă. La un moment dat, polonezul în vârstă de 61 de ani l-a menționat pe Helmuth Duckadam, portarul de legendă al Stelei.


"Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua București a învins Barcelona.


Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția, să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci și mie mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Și voi veți reuși" a fost declarația președintelui Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE.


Helmuth Duckadam a rămas impresionat de comparația pe care Donald Tusk a făcut-o și a decis să-i facă un cadou special oficialului european, scrie telekomsport.ro. Duckadam i-a oferit lui Donald Tusk o pereche de mănuși cu autograf și două sticle de pălincă făcută chiar de președintele de imagine al FCSB.


Pe 10 ianuarie, Donald Tusk a vorbit timp de aproape 7 minute la Ateneul Român, iar discursul a fost cu adevarat emoționant. Tusk a făcut apel la cultura României, la istoria ei și la personalitățile sportive ale țării noastre. Totul, într-o română perfectă.


Printre altele, polonezul Donald Tusk și-a exprimat încrederea că România va interpreta ''cu energie și înțelepciune o adevărată Rapsodie română'' în timpul celor șase luni în care țara noastră va exercita Președinția Consiliului Uniunii Europene, a afirmat că "în familia mea, prima mașină a fost o Dacia 1300" și și-a încheiat speech-ul cerându-le românilor să apere statul de drept "la fel ca Helmuth Duckadam la Sevilla”.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
sambata, 23 martie Foto : Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă 9749 vizite, 0 comentarii Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă
Sport
sambata, 23 martie Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6374 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5310 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8588 secunde