GALERIE FOTO. AICI, STEAUA A FĂCUT ISTORIE! STADIONUL GHENCEA, DEMOLAT DUPĂ 44 DE ANI

2379

Articole recomandate

CSA Steaua București a anunțat că azi, în Complexul Sportiv Ghencea, va avea loc un eveniment prilejuit de începerea lucrărilor de demolare a stadionului Ghencea. Stadionul va fi astfel după 44 de ani.


Demolarea acestui legendar stadion nu va însemna și finalul, pentru că tot în acest an se vor demara și lucrările de construire a noii arene din Ghencea, una din cinci stele, care va fi gata, cel mai probabil, în luna martie a lui 2020, cu puțin timp înainte de startul lui Euro 2020, competiție care va fi găzduită și de București. Patru meciuri de la Campionatul European vor fi găzduite de Arena Națională (două din faza grupelor, un meci din optimi și un sfert de finală), iar stadioanele Ghencea, Rapid, Arena Națională și Dinamo au fost alese pentru a găzdui antrenamentele naționalelor participante. Compania Națională de Investiții s-a angajat să renoveze aceste stadioane, cel din Ghencea fiind reconstruit din temelii.

Valoarea investiției în noua arenă va fi de aproximativ 60 de milioane de euro, iar constructorul va fi diferit de firma care se va ocupa de demolare.

Astfel, la 44 de ani de la inaugurare, Stadionul Ghencea își trăiește ultimele ore în forma actuală. Arena intrată într-o stare avansată de degradare va fi demolată pentru a face loc unui nou stadion, de 30.000de locuri. Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1974, cu meciul Steaua - OFK Belgrad, 2-2, iar ultima partidă a avut loc în martie 2015, Steaua - Viitorul 4-1.

"Conform caietului de sarcini, stadionul va avea minimum 30.000 de locuri, UEFA categoria 4. Se adaugă muzeu, spații de cazare, comerciale...noi sperăm să fie un stadion cum l-am conceput și pe cel de la Craiova, care să aibă viață tot timpul anului", a spus Adrian Cefalan, director de investiții CNI, la începutul acestei luni.

Paradoxal, deși a găzduit marile meciuri ale Stelei și ale echipei naționale, stadionul Ghencea și-a stabilit propriul record de asistență la un meci disputat în 1982. Rivalele Rapid și Petrolul s-au întâlnit în liga a doua în fața a 35.000 de spectatori, scrie digisport.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6338 secunde