Gabi Szabo intră în cursa pentru șefia FR de Atletism

272
Gabi Szabo intră în cursa pentru șefia FR de Atletism - szabo-1363030537.jpg
Din 5 aprilie, când este programată Adunarea Generală de alegeri, atletismul românesc va avea o nouă conducere, actualul președinte, fostul mare săritor în înălțime Sorin Matei luând decizia să nu-și mai depună candidatura pentru un nou mandat. 

Comisia de organizare și de pregătire a Adunării Generale a analizat propunerile transmise de către structurile sportive afiliate și, în conformitate cu prevederile statutare, a validat pentru funcția de președinte trei candidaturi: Gabriela Szabo, Traian Badea și Sandu Ion.

Campioana olimpică Gabriela Szabo ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al FRA, iar de curând a fost numită în funcția de consilier al ministrului Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Traian Badea, care ani la rând a ocupat postul de secretar general al FRA, este actualmente vicepreședinte al federației și, în același timp, secretar federal pe probleme internaționale.

Cel de-al treilea candidat la postul de președinte, Sandu Ion, este un om de afaceri din Arad, fost sprinter, care a sponsorizat clubul PAB Arad (devenit CSM Arad), grupare la care au activat o vreme triplusaltistul Marian Oprea și alergătorii Ionela Târlea și Ioan Vieru. Sandu Ion a mai candidat în trecut pentru șefia FRA, însă a pierdut în fața lui Ilie Floroiu.

Pentru funcția de vicepreședinte, au fost validate șapte propuneri: Traian Badea, Bogdan Vasile, George Boroi, Nicolae Curta, Nicolae Mărășescu, Liliana Mihăilescu și Maricica Puică.

Au mai fost validate și propunerile pentru membru în Consiliul federal ca reprezentant regional: Regiunea Nord-Est: Teodoru Agachi, Lucian Bolgar, Silviu Casandra, Grigore Ursanu, Iolanda Daniela Vieru; Regiunea Sud-Est: Cătălin Ganera, Gabriel Nicolau; Regiunea Sud, Muntenia: Andrei Florin, Gheorghe Georgescu, Costel Ionescu; Regiunea Sud-Vest, Oltenia: Ion Bură, Cristian Orza; Regiunea Vest: Ștefan Beregszaszi, Octavian Mazaran; Regiunea Nord-Vest: Ioan Măcelaru, Virgiliu Preda; Regiunea Centru: Zsolt Gyongyossy, Petre Manu, Eleodor Roșca; Regiunea București - Ilfov: Valentin Anghel, Augustin Barbu, Gheorghe Dulgheru, Cristinel Iacoban.

Pentru postul de membru în Consiliul federal, au fost validate următoarele propuneri: Florin Andrei, Maria Andrei, Valentin Anghel, Mihail Constantin, Cristian Dragomir, Cristinel Iacoban, Gheorghe Iordache, Ioan Măcelaru, Nicolae Mihăilescu, Cristian Prisneac, Eleodor Roșca, Dan Serafim, Dumitru Văduvoiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3635 secunde