Bourgoin - Stejarii București 33-15, în Challenge Cup la rugby

Francezii s-au oprit abia după ce au marcat cinci eseuri

958
Francezii s-au oprit abia după ce au marcat cinci eseuri - 0fd492d42db7a0b0539fc682a563d3fe.jpg
Selecționata Stejarii București a fost înfrântă, scor 15-33, în deplasare, de Bourgoin, în cel de-al cincilea joc din Grupa I a Challenge Cup. Francezii au avut avans chiar și de 30 de puncte, replica românilor fiind cu mult sub așteptări.

După ce ratase de puțin victoria în meciul de la București, 19-21, selecționata Stejarii București a sperat să-și ia revanșa în fața celor de la Bourgoin în jocul din "Hexagon", dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.
Împinși de la sparte de un public zgomotos, francezii au făcut o primă repriză excelentă, nelăsându-i pe români să "res-pire". În minutul 30, scorul era deja 21-0, după cele trei eseuri consecutive înscrise de Bourgoin, onoarea Stejarilor fiind salvată de Vlaicu. Stelistul a transformat o lovitură de penalitate de la aproape 40 de metri, reducând din diferență, 21-3.
Repriza secundă a debutat catastrofal pentru echipa noastră, sancționată cu un eseu de penalitate și cartonaș galben pentru Macovei, 28-3. "Cocoșii" nu s-au potolit decât abia după marcarea celui de-al cincilea eseu, 33-3, cu punct bonus ofensiv asigurat, moment în care românii au ieșit cu mai mult curaj la atac. Pe final, Ursache și Botezatu au marcat câte un eseu, Vlaicu a transformat una dintre încercări, astfel încât tabela s-a oprit la un decent 33-15 în favoarea gazdelor.
Antrenorii Serge Lairle, Cris-tian Brănescu (de la Constructorul-Cleopatra) și Eugen Apjok au folosit în XV-le de start și un jucător de la RCJ Farul Constanța, Daniel Carpo.
Răpuși în Franța, Stejarii rămân în Challenge Cup doar cu victoria din meciul cu Parma, de acasă.
Clasamentul la zi: 1. Bourgoin (19 puncte), 2. Leeds (14 p), 3. Stejarii (6 p), 4. Parma (4 p).
Cea de-a doua partidă a rundei a cincea, dintre Parma (Italia) și Leeds (Marea Britanie) se va juca sâmbătă, 16 ianuarie. Ultima etapă va programa întâlnirile Parma - Stejarii București (23 ianuarie) și Leeds - Bourgoin (24 ianuarie).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Sport : Placaje în patria rugby-ului
Pagina a fost generata in 0.1996 secunde